Lucruri neștiute despre una dintre destinațiile de vacanță iubite de români. Ce ascund agențiile de turism

Este una dintre destinațiile iubite de milioane de români, însă nu mulți sunt cei care știu ce i-ar putea aștepta în locul care în ultimii ani a devenit cea mai populară destinație de vacanță. Mai exact, este vorba despre Grecia. Cunoscutul vlogger Cosmin Avram a dezvăluit ce ascund agențiile de turism despre această țară.  

Ce ascund agențiile despre Grecia / foto: Pixabay
Ce ascund agențiile despre Grecia / foto: Pixabay

Dragostea românilor pentru Grecia este de necontestat, iar pe măsură ce au trecut anii, aceștia au început să descopere tot mai mult din tărâmurile elene. Din păcate, însă, această destinație ascunde „secrete întunecate”. Cosmin Avram, devenit cunoscut grație vloggurilor filmate în întreaga lume, a dezvăluit lucruri mai puțin sau deloc cunoscute despre Grecia, unele dintre ele trecute sub tăcere inclusiv de agențiile de turism.

Videoclipul acestuia, publicat pe YouTube, a strâns deja 195.000 de vizionări, în condițiile în care Avram are 192.000 de urmăritori. Titlul este elocvent: „Ce ascund agențiile de turism despre Grecia! (Cum te ferești de țepe în 2024)”.

„Cum puteți rămâne fără bani în cazul în care ajungeți aici. Chiar dacă nu aveți în plan să vizitați Grecia, aceste lucruri vă pot fi de folos și în alte țări pentru că acești escroci acționează aproximativ la fel peste tot în lume. O să luăm centrul orașului la pas pentru că marea majoritate a infracțiunilor aici se întâmplă, în centrul orașului, iar în tot acest timp o să discutăm despre escrocherii. Am o listă cu 11-12 lucruri de care trebuie să vă feriți sau lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere în momentul în care plecați într-o vacanță”, spune el, la începutul vloggului.   

Traficanții de droguri, tâlharii și bandele organizate îi lasă pe turiști fără bani, iar într-o cunoscută piață din Atena, Monastiraki, bandele de romi acționează fără probleme, cu tineri și copii specializați în furturile din buzunare.

„Tu ești atent la ei, prietenii lor, pe la spate, îți golesc buzunarele”

„Începem cu furturile mărunte și hoții de buzunare. Atena este plină. Pe lângă asta, Grecia este în top 5 atunci când discutăm despre hoții de buzunare în Europa. Ne aflăm în piața Monastiraki, locul unde au loc furturi din buzunare în fiecare zi. După cum vedeți și în aceste imagini, foarte mulți copii de origine romă trimiși la înaintare. Cum te așezi vin lângă tine și sunt cu ochii pe buzunarele tale, așa că trebuie mare atenție.

Tocmai discutam despre hoți, despre hoții de buzunare și am dat peste câțiva polițiști care percheziționează câțiva domni. Trebuie să fim atenți atunci când vizităm obiectivele turistice importante, când suntem cu ochii pe monumente, pentru că în momentul în care noi suntem cu ochii pe sus, hoții sunt cu ochii pe noi. Practic, ești văzut ca o pradă, așa că mare atenție în autobuze, la metrou, în stațiile de metrou.

Când vine vorba despre hoții de buzunare, marea majoritate sunt copii, copii de etnie romă, i-am văzut peste tot, acționează în grup 2-3, au și instrumente muzicale, cum sunt cei pe care îi vedeți acum în imagine (3.22), cei pe care i-a gonit poliția mai devreme. Vin la tine să îți cânte o melodie, iar tu accepți, pentru că îi vezi micuți, ți se face milă de ei, iar în acel moment, în momentul în care tu ești atent la ei, prietenii lor, pe la spate, îți golesc buzunarele.

Aici mai vreau să specific un lucru. Sunt foarte multe persoane de etnie romă, atât tineri, cât și persoane mai în vârstă care fură, cerșesc pe străzile din Atena. Toți cei cu care am interacționat eu nu cunosc limba română sau așa mi-au lăsat mie să înțeleg”, mai dezvăluie Cosmin Avram.

De asemenea, în plină zi, dealerii nu se ascund când își vând marfa, la o distanță deloc mare de polițiști. „Cam așa se face traficul de droguri, în centru, ziua în amiaza mare. Foarte mulți tineri au înconjurat dealerul. Cred că sunt 20 de tineri pe puțin. Cam așa are loc schimbul de substanțe interzise la Atena, dar despre asta o sa discutăm într-un clip separat, pentru că sunt foarte multe lucruri de adăugat aici. Găsim două cartiere în acest oraș renumite pentru așa ceva. Iar la 100 de metri avem poliția. Mie unul mi se pare ireal să văd atât de mulți hoți în condițiile în care este poliție peste tot. La prima vedere ai crede că ești în siguranță pentru că ești înconjurat de poliție, este poliție aproape peste tot, dar nu, hoții sunt mai mulți, sunt mai mici și iuți de mână”.

De asemenea, tânărul a atras atenția asupra mai multor metode de furt, sau modul în care turiștii pot fi păcăliți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net