Cutremur mare în Grecia. Autoritățile elene au decis închiderea școlilor aflate lângă epicentru

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 revizuit la 5,7 s-a produs vineri în largul insulelor greceşti Strofade, în Marea Ionică (vest), potrivit Observatorului Euro-Mediteranean, fără a provoca iniţial victime sau pagube importante, au indicat mass-media elene, potrivit AFP. Traficul ar putea fi închis în următoarele ore pentru evaluarea pagubelor, anunță presa greacă. Autoritățile au decis închiderea școlilor în zona epicentrului.

Presa vorbește de un dublu cutremur

image

Presa elenă vorbește despre două cutremure. Primul a avut o magnitudine de 4,5 pe scara Richter, iar al doilea, la un minut distanță, a fost de 5,7 pe scara Richter. Epicentrul este situat la 25 km est de insula Strofades din largul Messinia și a avut o adâncime focală de 21,5 km.

Potrivit Institutului Geodinamic din Grecia, primul cutremur de 4,5 a avut loc la 9:11 a.m. Epicentrul său a fost la 17 km est de Strofades și a avut o adâncime focală de 34 km.

Al doilea cutremur cu 5,7 pe Righter a fost înregistrat la 9:12 a.m., cu epicentrul situat la 25 km est de insula Strofades de lângă Messinia și o adâncime focală de 21,5 km, anunță presa greacă.

Strofades sunt două insule din Marea Ionică, la 27 de mile marine în largul Capului Gerakas pe Zakynthos.

Două replici, cu magnitudinea 2,9, respectiv, 4,5 au urmat acestui cutremur, potrivit lui Gerassimos Papadopoulos.

Unda de șoc a fost resimțită de la ușor la moderat în mai multe zone ale Greciei, în special în regiunile Peloponezului și Greciei de Vest, în timp ce tremurături slabe au avut loc în anumite părți ale Regiunii Greciei Centrale.

Seismul s-a simțit puternic pe insula Zakynthos, aflată în apropiere de epicentru.

Observatorul din Atena raportase iniţial două cutremure succesive cu magnitudinea 5,2, respectiv 5,7, însă Gerassimos Papadopoulos nu a exclus "o eroare de sistem"şi a raportat un singur cutremur cu magnitudinea 5,7.

Șeful Departamentului de Planificare și Prevenire a Cutremurelor, Efthymios Lekkas, a vorbit despre un cutremur major, dar a liniștit populația.

„Nu ar trebui să ne facem griji pentru că cutremurul a avut loc într-o zonă maritimă departe de zonele locuite. S-a simțit în multe zone și avem de-a face cu un cutremur major.”

Traficul a fost opirt pentru evaluarea pagubelor

Potrivit autorităților, nu au au fost raportate victime.

Ar putea dura câteva ore până când autoritățile pot efectua evaluări complete ale daunelor, în special în zonele îndepărtate. În zilele următoare sunt posibile replici. Evenimentul nu a generat nicio avertizare de tsunami, mai transmite presa din Grecia.

Oficialii pot închide temporar traficul în zona epicentrului pentru a verifica dacă există daune. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net