Insula necunoscută din Grecia aleasă destinație de top în 2024. Unde să mergi pentru o vacanță de vis în 2024

Vrei să îți petreci concediul în Grecia vara asta, dar nu ai ales încă un loc? Deși Ikaria, Santorini sau Mykonos, se numără printre cele mai căutate destinații din țară, ai fi uimit să afli că mai există o mică insulă, cunoscută pentru plajele sale frumoase, istoria sa bogată și peisajele spectaculoase. Mai mult, aici ar fi locul de naştere al Herei, soţia lui Zeus (conform mitologiei greceşti). Este vorba despre insula Samos. 

Insula Samos din Grecia, aleasă destinație de top în 2024 / foto: colaj Facebook/Pixabay
Insula Samos din Grecia, aleasă destinație de top în 2024 / foto: colaj Facebook/Pixabay

Aflată în nord-vestul Greciei, în partea estică a mării Egee, insula Samos are o varietate de plaje cu nisip fin și apă cristalină, o multitudine de situri istorice, este renumită pentru vinurile sale de calitate, produse din strugurii Muscat de Alexandria, este mai puțin aglomerată decât alte destinații turistice din Grecia, oferind o atmosferă mai relaxată și mai autentică, și este și ușor accesibilă.

Samos nu este o insulă pustie, dar nici aglomerată, astfel că te poți bucura de liniște. De asemenea, este locul unuia dintre cele mai importante sanctuare ale lumii antice, Heraion (Templul din Hera) de pe coasta de sud-est, care este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Insula este locul de naştere al Herei, soţia lui Zeus (conform mitologiei greceşti).

Insula Samos are plaje extrem de frumoase

Alte atracții turistice de top includ orașul portuar antic din apropiere Pythagorion, numit după matematicianul și filozoful grec de renume mondial Pitagora, anctuarul Heraion și tunelul Eupalinos.

Dacă ești interesat de plaje, poți merge la Tsamadou, situată la poalele dealurilor pitorești din partea de nord a insulei, lângă satul Kokkari, plaja Lemonakia, în partea de nord, sau Psili Ammos, plaja retrasă situată la o distanță aproximativ egală de Pythagorion și Vathi, capitala insulei. Cea mai mare plajă de pe insulă este Potokaki. Dacă tot am menționat capitala, Vathi se remarcă prin casele sale strălucitor de albe, care contrastează superb cu verdele dealurilor și cu albastrul mării.

Cele mai bune luni pentru vreme bună în Samos sunt Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie, Iulie și August fiind cele mai calde luni.

Această insulă din Grecia este printre cele mai apreciate dintre cele mai puțin cunoscute, conform the times. Așadar, nu ezita să-ți plănuiești următoarea vacanță pe insula Samos în această vară. Sigur nu vei fi dezamăgit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net