Magazinul de unde iei fructe și legume gratis! Iată ce lucru simpu trebuie să facă românii în schimb

În încercarea de a milita pentru protejarea mediului, un lanț popular de magazine din România a luat decizia de a oferi fructe și legume gratis. Inițiativa a fost lansată de Carrefour, care vine cu o nouă modalitate de a plăti fructele și legumele, în detrimentul banilor clasici.

Magazinul une cumperi legume și fructe cu PET-uri
Magazinul une cumperi legume și fructe cu PET-uri

Magazinul une cumperi legume și fructe cu PET-uri

Iată că se arată tot mai multe inițiative derulate de marile magazine care înncearcă să promoveze publicul consumator un stil d eviață sustenabil și dorința de a proteja natura. În acest sens plasticul este inamicul numărul unu de care trebuie să scăpăm și în legătura cu care trebuie să lăum măsuri, iar când aceste măsuri ne aduc și avantaje în plus, parcă românul are alte tragere de inimă atunci când vine vorba de a recicla.

Mai exact, în cadrul campaniei Plata cu PET, românii pot primi fructe și legume proaspete în schimbul mai multor PET-uri, care sunt aduse la magazine și reciclate. În baza acestui fapt, oamenii pot merge liniștiți la raion pentru a-și alege legumele și fructele dorite. Program se va derula în perioada 1 septembrie-24 noiembrie 2023 și a ajuns deja la cea de-a cincea ediție. 

Carrefour a anunțat că furnizează tehnologie de vârf, în forma Reverse Vending Machines, pentru a permite clienților să recicleze în mod separat PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă. Iată ce a declarat un reprezentant Carrefour într-un interviu exclusiv pentru playtech.ro.

Plata cu PET este inițiativa care de 5 ani exprimă viziunea Carrefour România asupra economiei circulare, transformând plasticul în monedă de schimb pentru fructele și legumele românești și promovând reintroducerea acestuia în circuitul economic, prin reciclare. Cu această ultimă ediție, care reprezintă încă un pas important spre un viitor sustenabil, ne propunem să consolidăm practicile prietenoase cu natura învățate și dobândite pe durata campaniei și să arătăm societății că printr-un comportament responsabil, putem crea un mediu mai curat și mai bun. Cea de-a 5-a ediție Plata cu PET susține tranziția către Sistemul de Garanție Returnare (SGR)”, a explicat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv al Carrefour România, conform playtech.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net