Poftiți în magazinul situat la 120 m înălțime! Clienții trebuie să escaladeze o stâncă pentru a face cumpărături

Ultima actualizare:

Doar cei mai curajoși ajung aici! Zona pitorească Shiniuzhai din provincia Hunan din China găzduiește cel mai „incomod” magazin din lume. Este vorba despre colibă ​​mică de lemn așezată pe partea unei stânci verticale, la 120 de metri deasupra solului.

Magazinul este situat în provincia chineză Hunan (Foto: captură video)
Magazinul este situat în provincia chineză Hunan (Foto: captură video)

Este nevoie de puțină muncă pentru a ajunge la acest magazin universal din China - pentru început, trebuie să urcați 120 de metri, pe o stâncă abruptă.

Situat chiar lângă o via ferrata pe care vizitatorii o pot naviga folosind balustrade de fier, scări orizontale și cabluri fixe, magazinul era pe vremuri o căbănuță  folosită ca popas de alpiniști, care se puteau odihni la jumătatea ascensiunii pe stâncă.

Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, a fost transformat în acest minimarket extrem de neobișnuit, care oferă vizitatorilor apă gratuită, atâta timp cât au propriile sticle la ei, precum și prăjituri și sucuri, la un preț rezonabil. Magazinul suspendat este deschis de ani de zile, dar a devenit viral abia recent, după ce videoclipurile cu el au început să circule pe rețelele sociale.

Magazinul nu face profit

Căbănuța de lemn se află pe partea laterală a unui perete vertical de stâncă și este foarte micuță, putând găzdui doar câte un client înăuntru. Astfel, oamenii trebuie să aștepte cuminți la rând...suspendați de o frânghie de alpinism.

Când este timpul să se reaprovizioneze, angajații folosesc o frânghie pentru a trage proviziile de la sol, potrivit publicației Oddity Central. Vânzătorii sunt într-o formă fizică optimă, întrucât trebuie să urce și să coboare stânca în fiecare zi, atunci când se duc și se întorc de la muncă.

Magazinul servește turiștii în timpul sărbătorilor aglomerate a Festivalului de la mijlocul toamnei și a Zilei Naționale a Chinei, oferindu-le șansa de a se hidrata și de a mânca ceva dulce, în timp ce escaladează stânca înaltă.

Magazinul nu face mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunoscători pentru existența sa, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte semnificative”, a declarat un angajat, pentru CCTV. Doar un singur vânzător este staționat în interiorul colibei - și o parte a sarcinii sale este să reînnoiască proviziile magazinului în fiecare dimineață înainte de zori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net