Ați avea curaj să vă cazați aici? Oaspeții stau în corturi suspendate la 100 m înălțime

În viitorul apropiat, vă veți putea caza la „Floating Retreat” („Refugiu Plutitor”), hotel suspendat între doi munți din Emiratele Arabe Unite. Asta dacă veți avea curaj! Apartamentele sunt corturi de lux, care pot fi ridicate sau coborâte în aer în funcție de preferințele oaspeților.

Hotelul „Floating Retreat” din Emiratele Arabe Unite
Hotelul „Floating Retreat” va fi deschis în curând (Foto: ardh.ae)

Peisajul este de neuitat

Hotelul plutitor este construit de compania de arhitectură Ardh Architects din Dubai în Munții Sharjah, Emiratele Arabe Unite. El va fi situat între doi versanti și va fi conceput într-un mod futurist și durabil. Noile locuri de cazare care vor fi deschise în curând se bazează pe conceptul de camping și reprezintă o încercare de a regândi modul în care se vizitează natura. Camerele sunt, de fapt, 10 corturi, care pot fi ridicate sau coborâte după bunul plac. Sharjah, al treilea cel mai populat oraş din Emirate, oferă oaspeților o perspectivă uimitoare a munților din apropiere.

Oaspeții au parte de o priveliște extraordinară (Foto: ardh.ae)
Oaspeții au parte de o priveliște extraordinară (Foto: ardh.ae)

În formă de prisme triunghiulare, cele zece module vor fi conectate între ele printr-o pasarela care leagă cele două fațete ale munților. Pentru a reduce greutatea totală a construcției, fiecare cameră sau „capsulă” va avea structură din oțel cromat și pereți acoperiți cu țesături.

Corturile au un aspect simplu și au corzi de suspensie care le permit să fie suspendate în siguranță la aproximativ 100 de metri. Maxim două persoane pot fi găzduite în fiecare. Materialele care vor fi folosite pe perete vor fi ușoare, impermeabile și respirabile, fiind tratate pentru a fi ignifuge și rezistente la razele solare puternice. Pentru ca oaspeții să se bucure de priveliștea uluitoare, partea din față a corturilor va fi acoperită cu un material transparent.

Cazarea în capsule va fi disponibilă doar în zilele de vară, din mai până în septembrie Oaspeții vor găsi un restaurant și un centru de turism la parterul hotelului, unde pot rezerva tururi ghidate în zonă. De asemenea, vor fi puse la dispoziție o varietate de activități care sunt specifice campingului, cum ar fi drumeții, ciclism și alpinism.  Pentru a garanta siguranța clienților, echipa de arhitecți a dezvoltat protocoale pentru personalul hotelului pentru a gestiona riscuri precum incendii, rafale de vânt puternice sau blocarea corturilor în aer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net