Poftiți în «catedrala înghețatei»! Aici se servește desertul preferat al comuniștilor

Ultima actualizare:

Situat în Havana, Cuba, Coppelia Park este cel mai mare magazin de înghețată din lume. Cunoscut și sub denumirea de „Catedrala înghețatei”, acesta deservește în jur de 30.000 de clienți pe zi. Construit în 1966, pavilionul cu două etaje a fost inspirat de emblematica Catedrală din Brasilia, a lui Oscar Niemeyer.

Coppelia Park, cel mai mare magazin de înghețată
Coppelia Park a fost construit în 1966 (Foto: Shutterstock)

Parcul luxuriant de afară are sute de mese și poate găzdui până la 1.000 de persoane. Fidel Castro, fostul lider Cubei, ar fi ordonat construirea Parcului Coppelia la scurt timp după succesul revoluției sale comuniste. El a comandat 28 de cutii de înghețată de la producătorul american Howard Johnson’s și, după ce le-a gustat, a decis să facă ceva și mai bun, dar suficient de ieftin încât să și-l permită oricine. Ideea lui a avut un succes uriaș și până în prezent mii de oameni continuă să se bucure de desertul rece la Coppelia Park, cel mai mare salon de înghețată din lume, potrivit Oddity Central.

Fidel Castro: „Este modul nostru de a arăta că putem face totul mai bine decât americanii.”

O cupă de înghețată costă 5 pesos cubanezi (Foto: Shutterstock)
O cupă de înghețată costă 5 pesos cubanezi (Foto: Shutterstock)

„Înainte de revoluție, poporul cubanez iubea înghețata Howard Johnson”, a spus Fidel Castro unui jurnalist în vizită, la scurt timp după inaugurarea Parcului Coppelia. „Este modul nostru de a arăta că putem face totul mai bine decât americanii.” A fost o vreme când chiar și unii vizitatori din SUA au recunoscut că magazinul Coppelia Park servea cea mai bună înghețată din lume. Căderea blocului sovietic a avut consecințe groaznice asupra economiei cubaneze, iar „Catedrala înghețatei” nu a fost cruțată nici ea.

Incapabilă să se descurce cu lanțurile sale de aprovizionare pentru unt și lapte praf întrerupte, Cuba lui Castro a trebuit să aleagă între unt și înghețată. A ales-o pe aceasta din urmă și a redus rațiile de unt.

30.000 de oameni vin aici zilnic (Foto: Shutterstock)
30.000 de oameni vin aici zilnic (Foto: Shutterstock)

A fost cea mai populistă mișcare și cea mai evidentă într-o țară în care oamenii erau dependenți de înghețată. Coppelia nu a mai servit atât de multe arome, dar toată lumea se putea bucura oricând de înghețată subvenționată de acolo. Chiar și astăzi, Coppelia Park a rămas un magazin extrem de popular în Havana. Este locul în care copiii își sărbătoresc zilele de naștere, unde cuplurile merg la primele întâlniri și este, de asemenea, una dintre principalele atracții turistice ale capitalei cubaneze. O cupă de înghețată costă 5 pesos cubanezi, adică 0,19 euro cenți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net