Îngheţata bio din zer, inventată de trei studente din Galaţi
O echipă de studenţi şi profesori din Galați a reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze o îngheţată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranţă la lactoză.
„Whoopie Ice” este o îngheţată bio cu conţinut bogat de fibre şi cu un conţinut redus de zahăr.
Citește și: Român căutat de FBI, prins după 15 ani
Are în componenţă smântână, gutui şi pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine şi antioxidanţi. În plus, are un topping fabricat din gelatină obţinută din extract de gutuie, al cărei conţinut de zahăr este scăzut.
Iată și: E şefă de promoţie, deşi scrie cu piciorul
Invenţia a câştigat medalia de aur la concursul internaţional de inovaţie în domeniul alimentar „Ecotrophelia Europe” de la Paris, iar la începutul acestei luni a atras atenţia şi agenţilor economici, care intenţionează să o producă în cantităţi industriale pentru a o comercializa.
Vezi și: Manechin transsexual, la doar 10 ani
Prin urmare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a cesionat către un agent economic cererea de brevet a produsului premiat în Franţa.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!