Mare atenție când mănânci înghețată. Ce arome pot conține secreții anale de castor

Ultima actualizare:

Știai că înghețata poate conține secreții anale de la castori? Aromele de vanilie și căpșuni ar putea fi intensificate de "castoreum", un amestec de secreții anale și urină de la castori.

Unele arome de înghețată pot conține secreții de la castori. Foto: Click.
Unele arome de înghețată pot conține secreții de la castori. Foto: Click.

Specialiștii în sănătate atenționează că, amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de "arome naturale", deci nu vom ști niciodată că le mâncăm. 

Și alte produse pot conține ingrediente dezgustătoare, scriu cei de la Business Insider. De exemplu, în bere se pot găsi vezici de pește. Cu ajutorul acestui ingredient, berea ajunge să aibă acea culoare, galben strălucitor.

Ce alte ingrediente dezgustătoare mai pot conține alimentele

Pe de altă parte, este bine de menționat că jeleurile - un dulce preferat de către cei mici - pot conține țesut conjunctiv de la animale. La fel și gelatina. Aceasta din urmă este făcută din colagen, care este fiert în ţesut conjunctiv. În cele mai multe dintre cazuri, gelatina are în compoziție piele de porc.

Nu te așteptai ca și guma de mestecat să aibă în conținut un ingredient dezgustător. Însă, se pare că în aceasta se pot regăsi secreţii de la oaie. Lanolina, o secreţie uleioasă întâlnită în lâna de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. 

Și la brânză trebuie să ai grijă. Aceasta poate conține rumeguş. Se regăsește în brânza fărâmiţată. RUmegușul ajută ca bucăţile de brânză să nu se unească între ele.

Pâinea poate avea în compoziție pene de rață și păr de om

Alimentul care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor, pâinea, poate avea în compoziție pene de raţă şi păr de om.  

Pe de altă parte, ciupercile pot conține diverse larve. De altfel, specialiștii în sănătate din America spun că este legal să existe până la 19 larve şi 74 de acarieni într-o cutie de ciuperci conservate.

Și în cazul chipsurilor, avem parte de o situație neașteptată. Aceștia pot conține agenţi de curăţare. Bisulfitul de sodiu este utilizat în majoritatea agenţilor de curăţare folosiţi la vasele de toaletă. Este utilizat pentru a mări durata de valabilitate a chipsurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net