Chipsurile din paste, rețeta virală pe TikTok pe care trebuie să o încerci
Cui nu îi plac pastele? Cu tot felul de sosuri și legume, ele sunt o masă rapidă, gustoasă și potrivită pentru orice moment al zilei. O idee inedită devenită virală pe TikTok este perfectă nu doar pentru cei care sunt fani ai acestui preparat, dar și pentru cei care vor să încerce ceva diferit.
Pastele sunt perfecte pentru o masă ușor de pregătit, dar pot fi și staruri în preparate inedite. Iar o rețetă deosebită, care face furori pe TikTok, este cel mai bun mod de a încerca un altfel de paste, conform clickpoftabuna.ro. Iată rețeta de chipsuri din paste, din care te vei îndrăgosti cu siguranță.
Ingredintele pentru chipsuri din paste
Nu e nevoie de multe ingrediente pentru a prepara chipsurile din paste, dar trebuie să fii atent să pui destule mirodenii, pentru a le da un gust desvârșit.
- 300 g paste scurte (penne, farfale sau după preferință etc.)
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, după gust
- ¼ linguriță piper negru, măcinat
- ½ linguriță busuioc uscat
- ½ linguriță pudră de usturoi
- ½ linguriță boia dulce sau iute, după preferință
- 50 g parmezan ras
Cum se prepară chipsurile din paste
Primul pas pentru a face chipsurile din paste e și cel mai important. Pastele, fie că sunt penne sau farfale, trebuie preparate cât mai bine. Pentru asta, vei avea nevoie de trei litri de apă, cu sare, pe care îi pui la fiert până dau în clocot. Apoi, adaugi pastele și le fierbi atât timp cât este indicat pe ambalaj, până ele devin moi. Pentru a nu se lipi, trebuie să le amesteci din când în când.
Pastele fierte se scurg de apă, dar nu se spală apoi. Amidonul de pe ele va ajuta ingredientele să le acopere uniform.
După ce ai scurs bine pastele, le pui într-un bol mare și torni peste uleiul de măsline, condimentele și parmezanul. Amesteci totul foarte bine, astfel încât toate acestea să acopere cât mai bine pastele.
În acest timp, dai drumul la cuptor, pe care îl pui la 180 de grade. Într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, așezi pastele. Le pui în cuptorul preîncălzit și le lași 30 de minute. Ai grijă ca, la jumătatea timpului, să le întorci. Astfel, ele se vor coace uniform și vor fi crocante.
După ce le-ai scos din cuptor și le-ai lăsat să se răcească puțin, le poți servi cu verdeață proaspătă și sosul preferat, cum ar fi ketchup, sriracha sau sos de usturoi.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!