Meniul secret al regelui Mihai al României. Ce preparat delicios obișnuia să consume aproape zilnic
Regele Mihai al României a fost una dintre cele mai importante personalități. S-a stins din viață în anul 2017, însă poveștile legate de viața lui dăinuiesc necontenit și acum. Majestatea Sa a dat dovadă de discreție și bun simț, fiind o persoană modestă, apropiată de semenii săi. Românii au fost curioși cu privire la meniul care i-a oferit longevitate, astfel că noi vă amintim care erau preparatele culinare pe care Regele Mihai obișnuia să le consume aproape zilnic.
Majestatea Sa era apreciat de o mulțime de oameni, grație empatiei și simplității de care a dat dovadă nu doar din punct de vedere al felului său de a fi, ci și prin prisma mâncărurilor alese. Deși nu era un gurmand în adevăratul sens al cuvântului, aprecia felurile rafinate de mâncare.
Regina Margareta, mărturisiri despre Regele Mihai al României
Regina Margareta mărturisea, în anul 2010, în volumul său „Cartea Regală de Bucate”, informații mai puțin cunoscute până atunci de către popor.
„Regele Mihai nu este ceea ce s-ar putea numi un gurmand. Apreciază discret felurile bune de mâncare, dar prânzurile cu părinții mei sunt întotdeauna scurte și simple. Iar cina, când este luată în familie, începe la ora 18.30 și nu durează niciodată prea mult”, amintea Regina Margareta.
Regele Mihai nu era pretențios atunci când venea vorba de mâncare, însă era un fin cunoscător al artei culinare și nu se sfia să evidențieze într-un mod discret nemulțumirile sale.
„Atunci când ia masa, rareori îl vei auzi făcând aprecieri legate de bucate. Este însă un fin cunoscător al artei culinare și, atunci când ceva îi atrage atenția, o spune în mod discret”, mai scria Majestatea Sa, Margareta.
Preparatele culinare adorate de Majestatea Sa, Regele Mihai al României
Regina Margareta mărturisea că New York Cheesecake și Spuma de ciocolată erau deserturile consumate de Majestatea Sa. Ca fel principal, acesta opta pentru Pasta con pesto, un preparat vegetarian italian.
„Îmi aduc aminte că am gătit odată, la Verosix, pentru părinții mei și musafirii lor, Pasta con pesto. Tata, care nu vorbește niciodată prea mult, mi-a spus a doua zi, la prânz, că ar dori să guste din nou „chestia aceea verde”, povestea Alteța Sa.