Metoda ingenioasă care îți indică cât mai are de trăit câinele tău. O soluție utilă atât pentru stăpâni, cât și pentru medicii veterinari

Cercetătorii din Statele Unite propun o metodă ingenioasă care poate ajuta medicii veterinari, cât și proprietarii, să își dea seama cât ar mai avea de trăit câinii lor. Astfel, devine posibilă o evaluare mult mai bună a sănătății câinilor vârstnici, iar proprietarii vot putea lua alegeri mult mai bune în privința sănătății câinilor lor.

Metoda care ne poate salva câinii / foto: Pixabay
Metoda care ne poate salva câinii / foto: Pixabay

În urma unui studiu efectuat de către experții de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, din Statele Unite, s-a ajuns la concluzia că există o metodă prin care poate fi stabilită probabilitatea decesului unui câine vârstnic, în termen de șase luni. Medicii veterinari pot ajunge la această concluzie în urma unei evaluări extrem de detaliate a vieții animalului, cât și a calității vieții acestuia.

Practic, specialiștii americani spun că pot estima speranța de viață a câinelui analizând multe dintre simptomele care apar și la oameni, pe măsură ce aceștia ajung la vârste tot mai înaintate. Este vorba despre probleme precum încetinirea mersului, pierderea forței, cât și, printre altele, scăderea în greutate.

Cum își pot da seama experții cât mai pot trăi câinii noștri

„La oameni, fragilitatea se corelează cu dizabilitatea și mortalitatea și avem instrumente pentru evaluarea fragilității la oameni. Totuși, acesta este un domeniu în curs de dezvoltare la câini și e nevoie de instrumente de screening care să poată fi aplicate cu ușurință”, spune coautoarea studiului american, Natasha Olby, potrivit petscats.ro.

Experta vorbește despre cât de utilă ar fi pentru medicii veterinari cât și pentru proprietari existența unei metode care să prezică mortalitatea pe termen scurt, într-un mod cât mai rezonabil. Astfel, se vor putea lua decizii mult mai eficiente, privind tratamentul câinilor.

Specialiștii utilizează un chestionar pentru a colecta informații

Acum, specialiștii utilizează un chestionar, cu ajutorul căruia pot colecta date importante despre sănătatea câinilor. Ei pot afla mai multe despre nutriția acestuia, starea de oboseală, activitatea socială, slăbiciune musculară, cât și mobilitatea câinilor.

Experții spun că dacă un câine dă semne de deficiență la trei din cele cinci domenii, există un risc major de a înceta din viață în următoarele șase luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pizza cu aur 2 jpeg
codex da vinci
index png
cafea turceasca istock jpg
gandac puturos jpg
sofer somn obosit shutterstock png
wizz air pixabay jpg
conacul cotofenilor adevarul ro jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net