Drumul construit de italieni, pe vremea Regelui Carol I. E în România, iar peisajele sunt spectaculoase

Ultima actualizare:

România este un adevărat cufăr de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Din păcate, unele dintre aceste bijuterii pe care țara noastră le are la dispoziție trec neobservate, chiar și de către noi! În această situație se află și un drum spectaculos, de o frumusețe rară, construit chiar de către Regele Carol!

Drumul oferă priveliști de o frumusețe rară
Drumul oferă priveliști de o frumusețe rară

Este o șosea cu o istorie îndelungată, fiind construită chiar din vremea Regelui Carol I, însă nu mulți români își mai amintesc astăzi de existența ei. Dar, chiar dacă mulți turiști au uitat de acest drum, cei care îl cunosc pot spune că frumusețea lui este una care taie respirația, putând rivaliza ușor cu Transalpina, sau Transfăgărășan!

Mai precis, este vorba despre un drum județean care leagă comunele Mălini (județul Suceava) și Borca (județul Neamț). El trece prin Pasul Stânișoara, legând și vechile sate Sabasa și Suha.

Construcția a început în 1902

Această șosea este cunoscută drept Drumul Talienilor, deși pe hartă este mai probabil să o găsim sub numele de DJ209B. Numele acestui drum se datorează muncitorilor italieni aduși de Carol pentru a munci la acest drum.

Superba șosea are în spate o istorie îndelungată. În anul 1902, Carol I a hotărât să aducă muncitori din Italia pentru construcția noului drum, iar podețele făcute de aceștia la acea vreme sunt admirate chiar și astăzi, fiind considerate opere de altă importante.

Construcția acestei șosele impresionante a fost una de durată, întinzându-se de-a lungul a nu mai puțin de 12 ani. În cele din urmă, în 1915, șoferii din țara noastră au putut circula pe noua șosea construită de rege.

Au trecut 12 ani până când drumul a fost terminat

Șoseaua este de o frumusețe rară, iar deși nu mulți români își mai amintesc astăzi de ea, priveliștea pe care o oferă șoferilor poate rivaliza fără probleme cu destinații importante, precum Transalpina, sau Transfăgărășan.

Drumul are o lungime de aproximativ 15 kilometri, iar în 2025 ar trebui să fie gata lucrările impresionante de modernizare a acestui drum, care va fi asfaltat și lărgit de la 3 la 6 metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
George Simion și paraclisul   în fundal   al nunții sale de la Măciuca Vâlcea Foto captură video jpg
Satul Criscior si centrul minier Barza Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Parcul arheologic Pompeii (foto: Pixabay)
5465654 jpg
most haunted hotel interior jpg
Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net