La ce oră trebuie să ne culcăm, și când trebuie să ne trezim. Vlad Ciurea, sfaturi importante pentru longevitate! „Singuri trebuie să realizăm”

Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult, alături de cei dragi. Iar renumitul prof. dr. Vlad Ciurea ne oferă sfaturi importante, care ne pot ajuta să avem o speranță de viață cât mai lungă, fără să fim nevoiți să facem schimbări uriașe în viața noastră cotidiană.

Vlad Ciurea ne dă sfaturi importante pentru longevitate
Vlad Ciurea ne dă sfaturi importante pentru longevitate

Deja tot mai mulți oameni de-a lugul lumii încearcă să meargă la sala de sport și să mănânce cât mai sănătos. Astfel de schimbări sunt foarte importante pentru a avea o stare mai bună de sănătate, care, desigur, se poate traduce și printr-o viață mai îndelungată. 

Iar renumitul prof. dr. Vlad Ciurea ne oferă câteva sfaturi care ne pot ajuta să avem o viață cât mai îndelungată! Iar conform expertului, chiar și ora la care ne trezim poate avea un efect surprinzător de mare asupra longevității!

„Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a explicat acesta, potrivit Antena 3 CNN.

Cum putem avea o speranță de viață cât mai mare

Iar cum ora la care ne trezim poate fi importantă, la fel de bine este să dăm atenție și orei la care mergem la culcare. Medicul ne spune că ora 10:00 este ideală, în opinia lui, iar cel mai bine este să dormim fără aer condiționat.

„Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a spus acesta, conform sursei citate.

Stresul trebuie eliminat cât mai mult

Potrivit medicului, este extrem de important să eliminăm stresul pe cât mai mult posibil din viața noastră. Potrivit acestuia, cel mai bine este să nu dăm atenție celor care doresc să creeze o stare de conflict în jurul nostru.

„Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe.

Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, a explicat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 2253052159 jpg
Tumulii de la Apold   O posibilă necropolă celtică jpeg
raiffeisen
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
catena jpg
plante jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net