Metoda mai puțin cunoscută care te ajută să păstrezi lămâile proaspete timp de 3 luni de zile. Așa le vei împiedica să putrezească

Lămâia este un fruct citric bogat în antioxidanți care poate fi folosit pentru a asezona mâncărurile sau pentru a adăuga o notă acidulată deserturilor. Ca toate celelalte fructe, lămâile pot putrezi după o anumită perioadă de timp. De fapt, este dificil să le păstrezi foarte mult timp. Acestea se pot usca, iar unele părți pot deveni moi. Dacă lămâile tale capătă acest aspect, înseamnă că și-au pierdut prospețimea și zeama. Aflați cum să vă păstrați lămâile în stare bună până la 3 luni, datorită acestui sfat.

Lămâi. Foto: arhiva.
Lămâi. Foto: arhiva.

Pentru a beneficia de atributele lămâii, aceasta trebuie să o consumi proaspătă. Ca toate fructele, această citrică putrezește rapid. Pe de altă parte, anumite acțiuni vă vor permite să vă păstrați lămâile până la 3 luni.

Care este trucul pentru a păstra lămâile proaspete până la 3 luni?

Pentru a păstra o lămâie proaspătă și suculentă până la 3 luni, puneți-o într-un vas cu apă rece la frigider. Apa ajută la strângerea cojii de lămâie și la păstrarea sucului acesteia până la 3 luni, cu condiția să schimbi apa în mod regulat. Astfel, lămâile își vor păstra toată prospețimea, scriu cei de la santeplusmag.com.

Alte sfaturi pentru conservarea cu succes a lămâilor?

Dacă intenționați să folosiți lămâile la doar câteva zile după cumpărare, le puteți păstra la temperatura camerei și ferite de lumină. Ele pot rămâne proaspete până la o săptămână. Pe de altă parte, dacă nu ai de gând să le folosești rapid, este mai bine să le depozitezi în recipiente etanșe, sau în pungi de congelare cu fermoar, având grijă să scoți cât mai mult aer. Păstrați-le apoi la frigider, ideal la o temperatură între 4 și 10°C. Astfel, vă puteți conserva lămâile și le puteți păstra aroma și sucul până la o lună.

Dacă ați tăiat lămâi, să știți că le puteți și salva. Pur și simplu acoperiți partea tăiată cu folie de aluminiu pentru a o proteja de aer și a preveni oxidarea și puneți-o la frigider. Acest lucru vă va păstra lămâile tăiate mult timp. Cu toate acestea, este indicat să consumați lămâile, de preferință, la 2 sau 3 zile după tăierea lor.

Rețineți că lămâia nu poate fi congelată. Cu toate acestea, puteți îngheța sucul sau coaja. De fapt, este posibil să umpleți tava pentru cuburi de gheață cu suc de lămâie pentru a o păstra proaspătă. 

Datorită acestor acțiuni simple, vei putea să-ți păstrezi lămâile proaspete timp de cel puțin o lună, precum și sucul și coaja lor. Vei beneficia de atributele acestei citrice care aduce o aromă acidulată mâncărurilor și, de asemenea, parfumează casa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net