Metode inedite de a avea gene lungi
Vrei să ai o privire seducătoare, cu gene lungi şi dese, fără să apelezi zilnic la clasicul rimel? O soluţie salvatoare este laminarea. Deşi sună ciudat şi pare să aibă legătură cu papetăria, în fapt nu este nici pe departe aşa. Procedeul ajută genele să fie mai negre, curbate şi dese în doar câţiva paşi.
Laminarea genelor este un procedeu cosmetic non-invaziv şi semi-permanent care se realizează cu scopul obţinerii unor gene curbate, lungi şi dese. Pentru a ajunge la acel efect spectaculos este nevoie de mai multe etape, care nu vor afecta niciodată ochii. Make-up artistul Roxana Schwartz ne-a explicat cum decurge laminarea genelor, dar şi cât costă un astfel de răsfăţ pentru doamnele care vor o privire seducătoare.
- Etapele procedurii. “Începem prin a pregăti genele naturale. Mai întâi se degresează, apoi se sigilează cele de jos cu benzi speciale. Cu ajutorul unor aşa-zise bigudiuri de dimensiuni diferite (s,m,l), în funcţie de lungimea genelor naturale, se ia fiecare porţiune şi se lipeşte cu un adeziv. După această primă etapă se aplică soluţia care defineşte curbura genelor. Aceasta se pune doar pe lungime şi se lasă să acţioneze 15 minune”, ne-a declarat make-up artistul.
Continuăm cu pasul al doilea. În această etapă folosim un produs destinat pentru a închide cuticula. Acesta se aplică în acelaşi mod şi are acelaşi timp de acţionare. Urmează aplicarea pigmentului negru pe toată lungimea genelor, procedură care se poate repeta în funcţie de cât de mult pot să absoarbă genele fiecărei persoane. Ulterior, se aplică uleiul pentru hrănire şi hidratare şi se lasă să lucreze 15 minute. Opţional, se foloseşte botoxul (keratina) care are proprietatea de a îngroşa firul de păr şi de a-l repara. Substanţa ajută genele să capete volum cu până la 30 la sută.
Procedura se face o dată pe lună, timp de trei luni, pentru a ajunge la cele mai bune rezultate, iar ulterior necesită întreţinere o dată la 6 luni. După al doilea tratament, genele sunt deja cu 50% mai lungi şi mai voluminoase. Metoda este non-alergenică, nedureroasă şi nu traumatizează genele naturale în niciun fel. Genele vor părea mai groase şi vor deveni mai sănătoase fără a mai fi nevoie să apelezi la cleştele de întors gene, la rimel sau la extensii. Preţul laminării genelor variază între 200 şi 300 de lei, în funcţie de salon.
- Cui îi este recomandată. Laminarea genelor se recomandă femeilor cu gene inegale şi foarte rare, doamnelor şi domnişoarelor care vor să aibă gene naturale mai bogate, mai curbate şi mai lungi, dar şi celor care au purtat extensii de gene timp îndelungat şi se află în pauză (genele se pot rări în urma extensiilor fir cu fir).
- Contraindicaţii. Nu există efecte nedorite ale acestei proceduri, dar trebuie să ţineţi cont de câteva reguli pentru a păstra ce aţi obţinut după procedura de laminare. Aşadar este recomandat ca timp de 24 de ore să evitaţi să staţi în aburi sau să udaţi genele. Asta înseamnă că nu aveţi voie să vă spălaţi pe ochi. Nici folosirea rimelului nu este indicată decât după o zi de pauză de la tratament. După această perioadă, genele se vor demachia în mod normal, de preferat cu produse special destinate ochilor sensibili, cum este apa micelară.
- Genele arată bine şi dacă le vopseşti. Din fericire, puteţi apela şi la un alt truc pentru ca genele să fie mult mai vizibile. Este vorba despre vopsirea genelor. Nu este necesar să ajungi la salon, ci poţi face acest lucru singură, acasă.
Genele se pot vopsi folosind o metodă naturală, pe bază de henna, o plantă bogată în pigmenţi naturali. Ai nevoie de: pudră de henna neagră, apă, vaselină cosmetică, dischete demachiante, o periuţă curată de rimel. Într-un recipient mic, se amestecă pudra de henna cu câteva picături de apă până când se obţine o pastă consistentă. Aplică vaselină cosmetică în jurul ochilor pentru a proteja pielea de picăturile de vopsea. Cu o pensulă de mascara se aplică vopseaua pe gene ca şi cum ai aplica rimel. Se porneşte de la genele de jos şi se trece la cele de sus. Vopseaua se lasă să acţioneze timp de zece minute. După expirarea timpului se îndepărtează pasta de pe gene şi se clăteşte cu apă călduţă.
Fă-ţi în casă propriul tratament pentru gene!
Cel mai bun tratament pentru gene, care le întăreşte, le îndeseşte şi le ajută să crească, este cel cu ingrediente naturale, pe care ţi-l poţi prepara singură, acasă. Este ieftin şi uşor de realizat. Ingredientele necesare se găsesc la magazinul naturist. Ai nevoie de ulei de ricin, vitamina E (ulei), gel de aloe vera, un recipient mic de sticlă şi o periuţă pentru gene. Poţi folosi una de la un rimel mai vechi, pe care să o speli şi să o dezinfectezi bine. Uleiurile şi gelul de aloe vera trebuie să fie în cantităţi egale. Amestecă-le şi aplică loţiunea rezultată pe gene, o dată pe zi, la culcare. În decurs de o lună poţi observa schimbări remarcabile.
Cum să foloseşti eficient mascara
Câteodată, însă, în dorinţa noastră de a obţine maxim efect, reuşim exact opusul – gene prea încărcate, încâlcite, care se văd nenatural. Primul lucru la care trebuie să fii atentă este termenul de valabilitate al produsului folosit. De obicei rimelul se aruncă după 3-6 luni de la deschidere, mai ales dacă s-a uscat, i s-a schimbat aspectul şi mirosul. În caz contrar, rişti iritaţii, dar nici genele nu vor arăta mai bine. O periuţă prea uscată nu va „unge” bine firele de păr. Mascara se aplică de la bază către vârfuri, orientând genele spre exterior, ca să pară ochiul mai alungit.
De câte feluri sunt genele false
Genele false sunt de trei tipuri: bandă, individuale (fir cu fir) şi de tip smoc cu smoc. Primele au un efect mai dramatic, pot fi aplicate la domiciliu, se pot refolosi, dar trebuie date jos seara. Cele fir cu fir sunt aplicate printre genele naturale, precum o meşă, au un aspect mult mai natural şi se menţin până la 60 de zile. Genele smoc cu smoc rezistă 6 săptămâni, se aplică mai repede (o oră) decât cele fir cu fir şi sunt mai ieftine. Atenţie la calitatea adezivului!