Mii de filipinezi vor petrece Crăciunul la noi în țară. Vor fi departe de familiile lor și, unii dintre ei, de propriii copii

Ultima actualizare:

România găzduiește o comunitate specială de aproximativ 3000 de muncitori filipinezi care sărbătoresc Crăciunul departe de casa lor. Deveniți pionieri în forța de muncă străină acum 15 ani, aceștia au contribuit semnificativ la diversitatea culturală și economică a țării noastre.

Familie de filipinezi. Foto: arhiva.
Familie de filipinezi. Foto: arhiva.

Meserii și diverse

De la celebrele bone filipineze, apreciate pentru grijă și talentul lor în creșterea copiilor, la menajere, grădinari, șoferi și lucrători în construcții, cei 3000 de muncitori din Filipine formează o comunitate diversă care s-a unit armonios cu societatea românească. Aceștia au devenit parte esențială a vieții cotidiene, iar acum, în pragul Crăciunului, se pregătesc să aducă în casele lor un amestec de tradiții filipineze și românești.

Delicii românești cu aromă asiatică

Mulți dintre acești muncitori au adoptat nu doar locul de muncă, ci și cultura și gastronomia românească. În timpul sărbătorilor, aceștia se adună cu ceilalți membri ai comunității filipineze pentru a sărbători Crăciunul. Într-o atmosferă de unitate, servesc preparate tradiționale atât din Filipine, cât și din România, reflectând frumoasa diversitate a familiilor mixte deja formate în rândul lor.

Consilier și sprijin pentru comunitate

Magilyn Albitos, în vârstă de 45 de ani, locuiește în România de 13 ani. În calitate de asistent de relații publice și comunicare, oferă informații despre regulile și legile din România personalului filipinez și se implică activ în susținerea lor. Este una dintre reprezentantele apreciate ale comunității filipineze și a avut un rol esențial în aducerea în țară a sute de bone și menajere filipineze.

"Parte din jobul meu este să ofer personalului filipinez informații despre regulile și legile din România, iar atunci când îmi solicită ajutorul fac tot posibilul să îi consiliez cât pot de bine", a declarat Magilyn Albitos.

Departe de familiile lor și, unii dintre ei, chiar de propriii copii

În timpul sărbătorilor, departe de familiile lor și, pentru unii, chiar de propriii copii, muncitorii filipinezi fac eforturi deosebite pentru a aduce magia Crăciunului în România. Se întâlnesc cu alți compatrioți, creând un cerc de prieteni care devin o a doua familie. Aceștia împărtășesc bucuria sărbătorilor cu prietenii români, gătind mâncare asiatică și împodobind totul în spiritul Crăciunului, subliniind astfel dorul de casă și recunoștința față de cei dragi.

"Voi sărbători Crăciunul alături de cercul meu de prieteni de aici. Vom petrece timp împreună, vom găti mâncare asiatică și chiar decora totul în spiritul Crăciunului. Pentru mine această perioadă aduce multă bunătate și recunoștință față de cei dragi și prieteni", a mărturisit Magilyn Albitos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
curatenie geamuri istock jpg
canicula 40 de grade EPA EFE jpg
Agrigento sicilia italia jpg
jeleuri droguri cta jpg
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net