Misterul morții lui Mihai Eminescu! Ce s-a descoperit în buzunarul poetului atunci când a murit?

Moartea unuia dintre cei mai mari poeți ai României rămâne în continuare o controversă. . Deși nu este cunoscută cauza exactă a decesului său, se știa faptul că, Mihai Eminescu, suferea de o formă de sifilis, care și-a pus amprenta nu doar asupra sănătății fizice, ci și mentale. Moartea lui a șocat o țară întreagă, iar o hârtie cu un scris indescifrabil, găsită în buzunarul său, a intrat în atenția anchetatorilor și a specialiștilor. 

Enigmatica scrisoare a lui Mihai Eminescu, descoperită după moarte / foto: Arhivă
Enigmatica scrisoare a lui Mihai Eminescu, descoperită după moarte / foto: Arhivă

Mihai Eminescu s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani, pe data de 15 iunie 1889. Marele poet al țării noastre a fost internat de nenumărate ori la spitalele de psihiatrie, însă niciodată nu a fost vindecat complet. Mihai Eminescu își exprima durerea și iubirea prin poezii, eseuri și proză, iar multe dintre scrisorile sale au fost pline de sensibilitate.

Ce conținea scrisoarea lui Mihai Eminescu, găsită în buzunarul poetului

În urma morții poetului, care a fost găsit fără suflare în camera de la Hotelul Athenee Palace din București, unde își petrecuse ultimii ani din viață, în buzunarul său a fost găsită o scrisoare. Din păcate, din cauza scrisului indescifrabil, mai mulți specialiști au încercat să analizeze conținutul acesteia, însă fără niciun rezultat.

Mihai Eminescu s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani
Mihai Eminescu s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani

Simbol al culturii și identității naționale, Mihai Eminescu rămâne o amintire vie pentru români. Chiar și la moartea sa i-a uimit anchetatori, care au descoperit, pe lângă scrisoarea indiscefrabilă, multe alte lucruri în buzunarul hainei sale. Câteva obiecte personale au fost descoperite, printre care se număra: o brichetă, un lănțișor de aur și un ac de siguranță.

Foaia cu scrisul indescifrabil, pe care specialiștii au încercat să o deslușească, a fost păstrată în arhivele Bibliotecii Naționale a României.

Mihai Eminescu rămâne chiar și după moarte o sursă de inspirație, operele sale literare fiind studiate și traduse în mai multe limbi. De asemenea, multe generații de scriitori l-au considerat un exemplu pe Mihai Eminescu, grație moștenirii literare pe care a lăsat-o țării noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net