Mormântul din România cu o poveste înfiorătoare. Atrage anual un număr mare de turiști

Ultima actualizare:

În municipiul Buzău se găsește un mormânt care a devenit obiectiv turistic de-a lungul anilor. Mai exact, monumentul misterios se află în Cimitirul Dumbrava, iar în jurul lui s-au creat numeroase legende. Ce poveste dureroasă ascunde statuia unei mame care-și strânge în brațe copiii.

Monumentul misterios al Cimitirului Dumbrava din Buzău / foto: arhiva Click!
Monumentul misterios al Cimitirului Dumbrava din Buzău / foto: arhiva Click!

Se spune că e auzită plângând și îți dă fiori dacă o vezi. Este vorba despre statuia unei mame care își strânge în brațe copiii. În jurul monumentului misterios din Cimitirul Dumbrava din Buzău s-au creat numeroase legende. Mormântul se află la mijlocul cimitirului şi este vegheat de un ansamblu statuar, colorat strident, care înfăţişează o mamă în mărime naturală, ce-şi strânge la piept cu disperare cei şase copilaşi.

Niciuna dintre legende nu a putut fi dovedită ca fiind și reală. Una dintre poveștile răspândite din generație în generație spune că toți copilașii, împreună cu mama lor, ar fi murit otrăviți cu ciuperci. Se mai spune și că ar fi vorba despre o femeie blestemată, căreia îi mureau copiii la scurt timp după naștere, chiar înainte de Crăciun.

O altă legendă spune că, după ce i-a înmormântat pe toți șase și a rămas singură, biata nefericită ar fi înnebunit și a murit în somn. Alți buzoieni cred că statuia amintește despre o poveste cu final sângeros, potrivit căreia un bărbat și-ar fi omorât întreaga familie. Există și variante care sugerează că ar fi avut loc un accident, dar cea mai vehiculată poveste este a unei bătrâne îngrijitoare a cimitirului.

Povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii

„Femeii blestemate îi murea câte un copil în fiecare an. Înainte de nenorocire, ea avea mereu un coșmar. Parcă o anunța cineva. După aia, unul dintre prunci făcea febră mare și-și dădea duhul, fără ca vreun doctor să poată face ceva. Asta i s-a întâmplat timp de șase ani la rând, în Ajunul Crăciunului”, relatează Adevărul.ro.  

După o perioadă, rudele femeii ar fi comandat un monument funerar care să amintească despre tragedie, iar peste câteva secole, a fost vândut. Noii proprietari au încercat să demoleze ansamblul sculptural, însă, după primele lovituri de târnăcop date în trupurile de piatră, muncitorii au renunțat. Oamenii din zonă spun că lucrătorilor li s-a făcut milă și n-au mai putut continua. Statuia a rămas în picioare și azi.

De asemenea, unele voci au mai răspândit și zvonul potrivit căruia mormântul ar fi bântuit, deoarece femeia poate fi auzită plângând, unii au auzit plânsetele copiilor. Cert este că sute de turiști vin în fiecare an la Cimitirul Dumbrava din Buzău, atrași de povestea statuii unei mame care-și strânge în brațe copiii.

Monumentele funerare ale unor celebri sculptori români din Cimitirul Dumbrava

Cimitirul Dumbrava, cel mai vechi din municipiu, are în perimetrul său câteva monumente funerare de o rară frumusețe, lucrate de sculptori celebri. Aici vei găsi ansamblul funerar „Rugăciune”, realizat de Constantin Brâncuși, dar și monumentul funerar important al Familiei Nicolae Seceleanu, în care se odihnește și Eliza Stănescu (Seceleanu), care datează din 1911 și constă dintr-un cavou de marmură neagră, realizat de Frederic Storck, aflat pe Aleea Constantin Brâncuși, la aproximativ o sută de metri înainte de Monumentul funerar Petre Stănescu realizat de Constantin Brâncuși.

Totodată, aici se află și mormântul solistei Mihaelei Runceanu, ucisă în garsoniera sa din București, situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Artista a fost înmormântată aici pe data de 4 noiembrie 1989.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net