Motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în lapte. Trucul care te scapă de multe probleme

Bicarbonatul de sodiu reprezintă un adevărat aliat în diverse treburi casnice pentru multe gospodine cu experiență. Dar, totodată, acest ingredient, pus în lapte, poate fi de mare ajutor și în cazul altor probleme, fiind un remediu rapid și la îndemână.

De ce să amesteci bicarbonat de sodiu cu lapte / Foto: Pixabay
De ce să amesteci bicarbonat de sodiu cu lapte / Foto: Pixabay

Acest praf magic are numeroase proprietăți și se folosește în gospodărie, de la mâncare până la diverse trucuri ce țin de treburi casnice, dar este și un adevărat tratament atunci când te lupți cu mâncărimile provocare de mușcăturile insectelor, pielea aspră de pe picioare și coate, sau tusea supărătoare. Tot ce trebuie să faci este să îl amesteci cu lapte.

Dacă adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu lapte fierbinte și îl consumi seara, înainte de culcare, vei observa că tusea seacă este eliminată la scurtă vreme după ce acest remediu a fost folosit. Totodată, gargara liniștește durerile de gât, în timp ce spălăturile nazale cu această soluție ajută în răceli.

Bicarbonatul de sodiu în lapte ajută și persoanele cu arsuri la stomac

Dacă o persoană nu consumă lapte, acesta poate fi înlocuit și cu apă. Indiferent, soluția umezește mucoasa gâtului, motiv pentru care nu va mai trebui să iei alte medicamente. De asemenea, puțin bicarbonat amestecat cu lapte te scăpa rapid de senzația inconfortabilă a unei mușcături de țânțar, iar în cazul în care ai pielea aspră pe picioare sau pe coate, folosește-te de același truc. Trebuie doar să pui amestecul peste zona afectată.

Mai mult, o jumătate de cană de apă cu jumătatea de linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată în ea va neutraliza acidul din stomac și te va ajuta să te simți bine dacă ai arsuri la stomac. Află că o simplă combinație între lapte și bicarbonat de sodiu te poate ajuta și să îți cureți și să îți albești dinții.

Bicarbonatul de sodiu este alcalin, ceea ce îl face ideal pentru neutralizarea pH-ului corpului nostru. De asemenea, s-a descoperit că bicarbonatul de sodiu calmează pielea, dar și durerile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net