Cum să faci un orez cu lapte și sos de caramel delicios. Rețeta lui Florin Dumitrescu

Vrei să mânânci cel mai delicioz orez cu lapte și sos de caramel? Unul dintre cei mai simpatici bucătari din România, care, de-a lungul timpului, a oferit numeroase sfaturi pentru gospodine, Florin Dumitrescu, a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel care va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.

Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel / Foto: Arhiva Click!
Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel / Foto: Arhiva Click!

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici bucătari din România. Și cum multe gospodine ascultă sfaturile marelui chef când vine vorba de rețete, de această dată el a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel, preparatul care ne aduce aminte de copilărie. Varianta reinterpretată va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.

Așadar, începem cu pusul laptelui la fiert. Adaugi zahărul și cele două batoane de vanilie, apoi te ocupi de fructele care se vor pune pe frigărui. În același timp, prepari sosul de caramel. Frigăruile de fructe le vei pune în tigaie pentru a se carameliza, apoi te apuci de sos – ai nevoie de 4 linguri de zahăr pe care îl lăsăm să se topească, coniac, smântână de gătit și unt.

Rețeta lui Florin Dumitrescu

„Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie. Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul, tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune.

Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt. În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească”, spune Florin Dumitrescu, într-un videoclip publicat pe platforma YouTube.

image
image
image
image
image
image
zodii meteoriti png
horoscop zilnic 25 decembrie 2021 jpg
Tu știi de ce au angajații nevoie cu adevărat  Află acum! jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
karate jpg
Click (2) (22) jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva