Cum să faci un orez cu lapte și sos de caramel delicios. Rețeta lui Florin Dumitrescu

Vrei să mânânci cel mai delicioz orez cu lapte și sos de caramel? Unul dintre cei mai simpatici bucătari din România, care, de-a lungul timpului, a oferit numeroase sfaturi pentru gospodine, Florin Dumitrescu, a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel care va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.

Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel / Foto: Arhiva Click!
Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru orez cu lapte și sos de caramel / Foto: Arhiva Click!

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici bucătari din România. Și cum multe gospodine ascultă sfaturile marelui chef când vine vorba de rețete, de această dată el a prezentat o rețetă de orez cu lapte și sos de caramel, preparatul care ne aduce aminte de copilărie. Varianta reinterpretată va oferi un gust delicios, fiind perfect pentru toată familia.

Așadar, începem cu pusul laptelui la fiert. Adaugi zahărul și cele două batoane de vanilie, apoi te ocupi de fructele care se vor pune pe frigărui. În același timp, prepari sosul de caramel. Frigăruile de fructe le vei pune în tigaie pentru a se carameliza, apoi te apuci de sos – ai nevoie de 4 linguri de zahăr pe care îl lăsăm să se topească, coniac, smântână de gătit și unt.

Rețeta lui Florin Dumitrescu

„Începem prin a pune laptele la fiert, la foc mic. Am pus 1,5 litri de lapte, 150 de grame de zahăr și două batoane de vanilie. Putem merge acum mai departe cu cealaltă operațiune, cu fructele. Curățăm ananasul, tăiem și merele și pregătim cele două frigărui. Punem ananas, măr, căpșune.

Pentru caramel, într-o tigaie punem 4 linguri de zahăr și lăsăm să se topească. Frigăruiele de fructe le dăm cu puțin zahăr înainte și le punem într-o tigaie. Întoarcem fructele. Pentru caramel, avem nevoie să avem la îndemână coniac, smântână de gătit și unt. În momentul în care zahărul este topit, putem pune coniacul, după care punem smântâna și lăsăm să fiarbă și mai punem aproximativ 80 g de unt. Când este gata, trebuie să-l lăsăm doar să se răcească”, spune Florin Dumitrescu, într-un videoclip publicat pe platforma YouTube.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net