Vladimir Putin a declanșat un conflict politic împotriva unui urangutan

Ultima actualizare:

Vladimir Putin a declanșat o adevărată luptă politică împotriva urangutanului, Batu, ales mascota grădinii zoologice din Novosibirsk.

image

Vladimir Putin este un lider politic cu un orgoliu foarte puternic, motiv pentru care oficialul de la Kremlin nu ratează șansa de a se răzbuna împotriva adversarilor, indiferent de situație. 

O astfel de situație a avut loc recent, când grădina zoologică de la Novosibirsk a transmis cetățenilor ruși că sunt invitați să voteze animalul care va deveni mascota instituției. 

Novosibirsk este cel de-al treilea oraș ca mărime din Rusia și a fost desemnat "Capitala de anul nou" a țarii.

Grădina zoologică din Novosibirsk a oferit rușilor șansa să voteze dintre pisica Aisha, urangutanul Batu, tigrul Max Amur, leopardul de zăpadă Sayan și puiul de urs polar Shilka.

Această inițiativă nevinovată avea să se transforme într-o adevărată bătălie politică, generată chiar de președintele Putin.

Conflictul a izbucnit în momentul în care, Serghei Boyko, fostul coordonator al lui Alexei Navalnîi, dușman al lui Putin, și-a oferit sprijinul urangutanului Batu. 

Boyko a transmis și un mesaj pe YouTube, în care i-a îndemnat pe ruși să-l voteze pe urangutanul Batu, drept mascota grădinii zoologice din Novosibirsk. 

Voturile au început să adune din ce în ce mai mult în favoarea urangutanului Batu.  Susținători ai lui Navalnîi, precum și alți jurnaliști și bloggeri și-au arătat sprijinul față de urangutan.

Popularitatea maimuței a atins cote nemaiauzite, iar popularul blogger Ilya Varlamov l-a numit pe Batu, „candidatul poporului”.

Pe măsură ce susținătorii lui Navalnîi au început să-și arate suportul față de urangutanul Batu, liderul de la Kremlin era din ce în ce mai intrigat de acest fenomen.

Vladimir Putin ar fi făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca urangutanul Batu să piardă, relatează presa rusă. 

Liderul de la Kremlin ar fi trimis chiar și o solicitare urgentă la biroul primăriei din Novosibirsk pentru a încerca să oprească evoluția urangutanului Batu, în sondaje.

Primele semne că voturile online ar fi măsluite au apărut când Shilka, ursulețul polar, a ajuns în frunte, apoi Sayan, leopardul de zăpadă, a primit brusc 25.000 de voturi în doar patru ore, deși site-ul de sondaje avea doar 1.851 de vizitatori unici.

Grădina Zoologică a luat o decizie radicală

Din cauza turbulențelor create de liderul de la Kremlin, grădina zoologică din Novosibirsk a anulat procesul de votare cu o zi înainte de încheiere, iar reprezentanții instituției au declarat că vor alege singuri mascota. 

La momentul anulării procesului de votare, Batu avea 39,4% din voturi, ceea ce înseamnă că urangutanul ar trebui să fie selectat ca viitoarea mascotă, însă momentan nu se știe ce decizie va lua grădina zoologică, informează Antena3.

"Am sperat într-un interes sincer și o atitudine pozitivă față de ideea noastră.

Din păcate, astăzi vedem că animalele noastre au devenit participante la o farsă pe care au organizat-o oamenii.

Sondajul este pentru a alege un simbol al festivității Novosibirsk - o serie de bloggeri, deputați, jurnalişti (inclusiv cei care nu au nimic de-a face cu orașul nostru) au cerut audienței să dea votul unei culori politice. Natura negativă a ceea ce se întâmplă spre final este dincolo de orice îndoială", au declarat oficialii grădinii zoologice. 

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net