Niculae Bădălău scapă de închisoare! Decizie de ultimă oră în dosarul „socrului” Biancăi Drăgușanu

Veste bună în familia lui Gabi Bădălău! Tatăl afaceristului, Niculae Bădălău, scapă de închisoare. Decizia magistraților este definitivă. Din fericire, după mai bine de 3 luni petrecute în spatele gratiilor, „socrul” Biancăi Drăgușanu va fi plasat sub control judiciar. 

Niculae Bădălău scapă de închisoare
Niculae Bădălău scapă de închisoare

Niculae Bădălău, eliberat din închisoare

În cursul zilei de vineri s-a decis ca Niculae Bădălău să fie eliberat din închisoare. Tatăl lui Gabi Bădălău se afla în spatele gratiilor încă de la finalul anului 2022, iar acum oamenii legii au decis să fie pus sub control judiciar. Decizia este definitivă. 

„În baza art. art. 425′ alin. 7 pet. 2 lit. a C.p.p. rap. la art. 205 alin 10 C.p.p. admite contestațiile formulate de inculpații Bădălău Niculae și Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunțată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4.Desființează încheierea din data de 28.02.2023, pronunțată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 și, rejudecând, dispune:În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. și art. 211 și urm. C.p.p., înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Bădălău Niculae trebuie să respecte obligațile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, și anume:a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat;b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;c) să se prezinte la organul de poliție competent – cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.in temeiul art. 215 alin. 2 lit. a și d C.p.p., impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpata Matache Elena.

În temeiul art. 215 alin. 3 C.p.p., atrage atenția inculpatului Bădălău Niculae că, în caz de încalcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză.În baza art. 242 alin. 2 C.p.p. înlocuiește măsura arestului la domiciliu dispusă față deinculpata Matache Elena cu măsura controlului judiciar.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpata Matache Elena trebuie să respecte obligațiile prevăzute de art. 215 alin. 1 Cp, și anume:* să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată, ori de câte ori este chemat;* să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;* să se prezinte la organul de poliție competent – cel în circumscripția căruia se află domiciliul inculpatei, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată.În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a și d Cpp, impune inculpatei ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviințarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanței de judecată și să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan și inculpatul Bădălău Niculae

.În temeiul art. 215 alin. 3 Cpp, atrage atenția inculpatei Matache Elena că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului.Definitivă.Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 10.03.2023.”, se arată în minuta instanței.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net