Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA. Suma uriașă pe care i-ar fi dat-o mită unui primar

Ultima actualizare:

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată, în stare arest preventiv, de către Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență și dare de mită în formă continuată. Decizia a fost anunțată de DNA, vineri, 16 decembrie.

Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA
Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1018/VIII/3 din 27 noiembrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților: Nicuale Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de: trafic de influență și dare de mită, în formă continuată”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii  dispuse în cauză, conform Adevărul.

Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită

Bădălău este acuzat că i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul este estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. 

În schimbul acestui “serviciu”, Niculae Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) să asigure finanțarea a două proiecte depuse la instituție de primăria respectivă, se arată în comunicatul DNA.

Totodată, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat.

Bădălău, trimis în judecată de DNA

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

 În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. 

În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă.

Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare”, se arată în comunicatul DNA.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pe 28 noiembrie, la solicitarea DNA. Cu o zi înainte, baronul PSD fusese reținut de procurori.

image
image
image
image
image
image
apa de gura jpeg
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg