Problemele continuă pentru Niculae Bădălău. Ce i-au pregătit colegii de partid

Ultima actualizare:

Niculae Bădălău, 61 de ani, a sufeit o cădere profesională abruptă, în ultima săptămână. Dacă în anii anteriori, el a reușit să scape basma curată din toate anchetele ce îl vizau și, profesional, a rămas pe poziții de forță, lucrurile par să fie mult mai grave de această dată.

Niculae Bădălău este arestat preventiv, pentru 30 de zile
Niculae Bădălău este arestat preventiv, pentru 30 de zile

În urmă cu o săptămână, procurorii DNA l-au reținut pe Niculae Bădălău, pentru suspiciuni de corupție, magistrații aprobând reținerea lui preventivă pentru 30 de zile.

Colegii săi, social-democrații din Parlament, au dezbătut situația lui Bădălău senior și au luat o decizie în ceea ce îl privește. Mai precis, retragerea sprijinului politic, tradus, într-o primă fază, prin îndepărtarea sa din ultima funcție publică deținută, vicepreședinte al Curții de Conturi. Mai mult, conform Realitatea.net, funcția respectivă ar fi fost deja promisă altui personaj controversat, Marian Neacșu.

Actual secretar general al Guvernului, Marian Neacșu a fost condamnat penal, pentru conflict de interese, 2006, când a primit o pedeapsă de 6 luni de pușcărie, cu suspendare, pentru că își angajase fiica la cabinetul parlamentar.

Niculae Bădălău a fost susținut în funcția de la Curtea de Conturi, la momentul reținerii, însă, după ce s-a decis arestarea sa preventivă, partidul din care face parte, PSD, a decis revocarea sa din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Și Marian Neacșu a fost exclus, la un moment dat, chiar din PSD, când a îndrăznit să ceară demisia lui Liviu Dragnea din partid. După ce acesta s-a prăbușit, fiind trimis în închisoare, Nacșu a fost primit, la loc, în vechiul partid.

Potrivit anchetei desfășurate de procurorii DNA, Niculae Bădălău s-ar fi folosit de funcția de la Curtea de Conturi pentru a obține contracte cu primăriile din Giurgiu și Teleorman pentru firmele pe care le deține. Potrivit Adevărul, cel care l-ar fi denunțat pe Niculae Bădălău este primarul comunei Bucșani, din județul Giurgiu, Dan Pasat.

Sursa citată a susținut că i s-au oferit de trei ori sume de bani pentru a-și da acordul privind plata unui contract cu o firmă controlată de inculpat. Surse din anchetă au susținut că sumele ar fi fost oferită de o angajată a firmei ginerului lui Niculae Bădălău, aceasta fiind de asemenea reținută. Potrivit unor surse „Adevărul”, judecătorii au admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net