Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, reținut de DNA, într-un dosar de corupție

Ultima actualizare:

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, într-un dosar de corupție. 

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, reținut de DNA
Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, reținut de DNA

Fostul ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a fost audiat duminică seară de Direcția Națională Anticorupție. Surse din anchetă spun că fostul ministru a fost reținut, pentru 24 de ore, după audieri, conform Antena 3.

Din primele informații se pare că sunt investigate fapte de luare de mită și trafic de influență.

Niculae Bădălău a mai fost acuzat în trecut de trafic de influență

În urmă cu 9 ani, Niculae Bădălău a mai fost pus sub învinuire tot pentru trafic de influență, pentru că ar fi apărat interesele unei societăți implicate "în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)", se arată în comunicatul DNA de la acea vreme.

Cine este Niculae Bădălău?

Vicepreședintele Curții de Conturi este un nume cunoscut în politica românească. Niculae Bădălău este unul din cei mai importanți lideri ai PSD din sudul României în ultimii 15 ani. În perioada 2003-2004, Bădălău a fost prefect al județului Giurgiu. Apoi, în 2004 a câștigat primul mandat de parlamentar.

În 2008, după 4 ani de pauză, Niculae Bădălău a revenit în Parlament, iar în 2016 a câștigat un nou mandat. În perioada noiembrie 2018 - noiembrie 2019 a fost și ministru al Economiei.

Fostul lider al PSD Giurgiu a ajuns la Curtea de Conturi după ce a fost modificată legea de organizare a instituției, astfel încât să fie acceptați și cei cu studii de inginerie, pentru că nu corespundea cerințelor pentru o asemenea poziție în stat. Numirea a avut loc în 2020, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Etichete: dna

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net