Eugen Teodorovici, auditor la Curtea de Conturi. Alte nume celebre care ocupă funcții bănoase în această instituție

Ultima actualizare:

    Eugen Teodorovici a revenit pe postul de auditor la Curtea de Conturi
Eugen Teodorovici a revenit pe postul de auditor la Curtea de Conturi

Rămas fără un loc în Parlament, Eugen Teodorovici a ajuns la Curtea de Conturi. Acesta revine la post după zece ani, timp în care a deținut mai multe funcții importanate în stat. El se alătură altor nume celebre care ocupă poziții bănoase în această instituție.

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a întors la Curtea de Conturi. A fost nevoit să o facă după ce nu a mai câștigat la alegeri un post de senator în Parlamentul României.

Acesta spune că funcția de auditor al Curții de Conturi a obținut-o prin concurs în 2010, iar în perioada în care a ocupat mai multe poziții de demnitate publică locul i-a fost rezervat. Salariul lui de auditor este de 2.000 de euro pe lună. 

Eugen Teodorovici, auditor la Curtea de Conturi, cu un salariu de 2.000 de euro 

„Funcția de auditor pe care o ocup în prezent am câștigat-o prin concurs public încă din anul 2010 și conform legii, atât timp cât am deținut poziții de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat, așa cum este rezervat și postul de profesor, președintelui Iohannis ... și altora. Ceva normal, firesc și legal”, a scris Teodorovici, pe pagina sa de Facebook. 

Eugen Teodorovici a candidat din partea PSD la Senat pe prima poziție, în județul Tulcea, însă nu a obținut mandatul. Acesta a fost scos din cărți de AUR, care a obținut locul de senator, pentru Valentin Cioromelea.

Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, ocupă funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, în timp ce Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, și el fost lider de vază al PSD, este vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

Ambii au fost validați în funcții de Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe pe 29 iunie 2020.

Ilie Sârbu și Niculae Bădălău dețin funcții de conducerea la Curtea de Conturi, susținuți de PSD
Ilie Sârbu și Niculae Bădălău dețin funcții de conducerea la Curtea de Conturi, susținuți de PSD

Au mai primit atunci avizul parlamentarilor, pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi și Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor-Attila și Adrian Popa.

Totodată, la Curtea de Conturi a fost angajat și Victor, fiul Viorcăi Dăncilă. Acesta este consilier la cabinetul lui Ilie Sârbu. Curtea de Conturi este condusă de Mihai Busuioc, care a fost susținut de fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, și pus în funcție la finele lui 2017.

La acea vreme, Busuioc era secretar general al Guvernului. De altfel, Mihai Busuioc a fost și secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării, în perioada în care ministru era Dragnea.

Deși nu are studii de specialitate, președintele Curții de Conturi pleacă acasă lunar cu 5.300 de euro.

Citește și: 

Viorica Dăncilă a povestit cum l-a adoptat pe fiul ei

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net