Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile! Culisele cazului de corupție în care e implicat
Dare de mită și trafic de influență sunt principalele capete de acuzare formulate de procurorii DNA, care l-au reținut pe Niculae Bădălău, duminică 27 noiembrie. Luni, 28 noiembrie, el ar fi primit mandat de arestare prevenitivă, pentru 30 de zile.
Potrivit anchetei desfășurate de procurorii DNA, Niculae Bădălău s-ar fi folosit de funcția de la Curtea de Conturi pentru a obține contracte cu primăriile din Giurgiu și Teleorman pentru firmele pe care le deține.
Potrivit unor surse „Adevărul”, cel care l-ar fi denunțat pe Niculae Bădălău este primarul comunei Bucșani, din județul Giurgiu, Dan Pasat. Sursa citată a susținut că i s-au oferit de trei ori sume de bani pentru a-și da acordul privind plata unui contract cu o firmă controlată de inculpat.
De asemenea, potrivit propunerii de arestare preventivă înaintată de DNA, Niculae Bădălău „a lăsat să se creadă că are influență asupra numitei (....) Companiei Naționale de Investiții C.N.I. – SA și a promis că o va determina pe aceasta să îndeplinească un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către Primăria comunei (....), județul Giurgiu”.
Surse din anchetă au susținut că sumele ar fi fost oferită de o angajată a firmei ginerului lui Niculae Bădălău, aceasta fiind de asemenea reținută. Potrivit unor surse „Adevărul”, judecătorii au admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi.
Fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență.
„Conform denunțului, în acest context și în condițiile în care inculpatul Bădălău Niculae cunoștea că Primăria (....) obținuse finanțare în sumă de aproximativ 8.000.000 lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în 3 localități ale comunei, în luna august 2022 l-a contactat pe primarul (....) și i-a solicitat să atribuie aceste lucrări uneia dintre firmele controlate de el, promițându-i că în schimb își va exercita influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane cu funcții de conducere din cadrul Companiei Naționale 2 de Investiții în scopul de a le determina să aprobe finanțarea pentru lucrări de investiție în comuna (....)”, arată documentul privind propunerea de arestare preventivă transmis judecătorilor de către DNA.
Citiți mai multe detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în materialul disponibil pe site-ul publicației Adevărul.ro - click aici.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!