Ce avere fabuloasă a declarat Niculae Bădălău în acte! Câți bani încasează ca salariu, de la stat

Ultima actualizare:

„Imperiul Bădălău” a fost zguduit din temelii, weekendul trecut, când seniorul, Niculae Bădălău, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult decât scandalurile iscate în jurul telenovelei Claudia Pătrășcanu - Gabi Bădălău - Bianca Drăgușanu, rezumate doar la declarații tăioase ale protagoniștilor, cazul actual este unul tragic pentru familia Bădălău, seniorul fiind reținut.

Niculae Bădălău nu e la prima discuție cu procurorii DNA
Niculae Bădălău nu e la prima discuție cu procurorii DNA

Reținut pentru dare de mită și trafic de influență

Politicianul Niculae Bădălău, fondatorul „imperiului” din județul Giurgiu, cap al unei veritabile dinastii de afaceriști, a fost reținut duminică, 27 noiembrie, de procurorii anticorupție pentru dare de mită și trafic de influență are o avere considerabilă și un salariu de invidiat.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Niculae Bădălău, în prezent, vicepreședinte al Curții de Conturi, a primit în ultimul an un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la această instituție. Suma totală încasată de Bădălău de la Curtea de Conturi a fost 317.741 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 26.478 de lei (5.295 de euro).

Declarația de avere și cea de interese sunt documente ce trebuie depuse anual de angații la stat. Astfel, publicul își poate face o impresie despre avuțiile anumitor personaje care manageriază țara. Nu este prima dată când Niculae Bădălău este adus în fața anchetatorilor DNA. În 2013, a mai fost urmărit, pentru trafic de influență.

Dacă în ultimii ani s-a discutat că acesta ar avea o avere estimată la 50 de milioane de euro, conform declarației de avere, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Mai mult, soții Bădălău dețin în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri evaluate la 12.000 de euro, două case și patru terenuri.

Bineînțeles, afacerile familiei sunt atent împărțite și manageriate. Celebrul domeniu Monato, din județul Giurgiu, unde au loc cele mai extravagante petreceri cu ștaif, este administrat de fiica lui Niculae Bădălău. Fiul acestuia se ocupă și el de afaceri. Modul de viață, haine, bijuterii, mașini și vacanțe scumpe denotă faptul că „imperiul Bădălău” este unul prosper.

Niculae Bădălău a fost reținut pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Fostul senator PSD se va prezenta luni la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA arată că fostul senator PSD „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”, transmite Adevărul.ro

De asemenea, Bădălău „i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului” plus „un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”. DNA arată că Niculae Bădălău i-ar promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

PSD i-a cerut fostului senator, Niculae Bădălău, să își depună demisia din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi, după ce a fost reținut de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Curtea de Conturi a informat duminică noaptea că nu-l va demite pe Bădălău decât dacă va fi condamnat definitiv.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net