Numărul maxim de tranzacții pe care îl poți face pe zi folosind cardul de credit

Fiecare card de debit sau de credit are limitate numărul de tranzacții pe care le poți efectua într-o zi. Această limită este stabilită de către bancă sau de către emitent și diferă în funcție de tipul de card, de banca care l-a emis și de alte factori.

Fiecare card are limitate numărul de tranzacții pe care le poți efectua într-o zi / foto: pixabay
Fiecare card are limitate numărul de tranzacții pe care le poți efectua într-o zi / foto: pixabay

În general, numărul maxim de tranzacții pe zi este de 30. Această limită include toate tipurile de tranzacții, indiferent dacă sunt efectuate la bancomat, la POS sau online.

De exemplu, dacă ai un card de debit cu o limită de tranzacționare zilnică de 10.000 lei, poți efectua maxim 30 de tranzacții în acea zi, indiferent dacă suma fiecărei tranzacții este de 1 leu sau de 10.000 lei.

Există totuși și excepții

Există și cazuri în care limitele de tranzacționare pot fi mai mici de 30. De exemplu, unele carduri de credit pentru studenți pot avea o limită de tranzacționare zilnică de doar 10 tranzacții.

Limitele de tranzacționare pot fi modificate de către bancă sau de către emitent, în funcție de nevoile fiecărui client. De exemplu, dacă ai nevoie să efectuezi un număr mare de tranzacții într-o zi, poți solicita băncii să îți mărească limita de tranzacționare.

Pentru a afla care este limita de tranzacționare a cardului tău, poți consulta extrasul de cont sau te poți adresa băncii la care ai deschis contul.

De ce sunt limitate numărul de tranzacții pe zi

Limitele de tranzacționare sunt stabilite din motive de siguranță. Ele sunt menite să protejeze clienții de fraude și de alte abuzuri.

În cazul în care un card este furat sau pierdut, un infractor ar putea să îl folosească pentru a efectua o serie de tranzacții în scurt timp, înainte ca proprietarul cardului să își dea seama de pierdere. Limitele de tranzacționare reduc riscul ca un infractor să poată efectua o sumă mare de bani în acest fel.

De asemenea, limitele de tranzacționare pot fi folosite pentru a preveni utilizarea frauduloasă a cardurilor. De exemplu, dacă un client încearcă să efectueze o tranzacție care depășește limita sa de tranzacționare, banca poate bloca tranzacția și poate investiga situația.

Cum poți evita depășirea limitei de tranzacționare

Pentru a evita depășirea limitei de tranzacționare, este important să fii conștient de această limită. Poți afla care este limita ta de tranzacționare consultând extrasul de cont sau contactând banca la care ai deschis contul.

De asemenea, poți seta o alarmă pe telefon care să te avertizeze atunci când te apropii de limita ta de tranzacționare.

Dacă ai nevoie să efectuezi un număr mare de tranzacții într-o zi, poți solicita băncii să îți mărească limita de tranzacționare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net