Numărul pacienţi cu gripă este în creştere. Ce simptome te trimit la spital!

Ultima actualizare:

Suntem în plină alertă epidemică de gripă, declarată de o săptămână de Ministerul Sănătății, și tot mai mulți bolnavi se prezintă la camerele de gardă ale spitalelor. Unii dintre ei au două sau chiar trei tipuri de virusuri: respirator, gripal și COVID. Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă!

Ce simptome te trimit la spital! Foto: Mediafax
Ce simptome te trimit la spital! Foto: Mediafax

Beatrice Mahler: „Febra sau tusea intensă trebuie să trimită pacientul către camera de gardă”

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu infecţii cu virus gripal este în creştere, dar nu trebuie să ne panicăm, precizează managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler. Specialistul a menţionat, vineri, la Prima New,s că situaţia este gestionabilă.

„Avem o perioadă un pic mai presantă din punct de vedere al infecţiilor respiratorii şi mai mult al celor virale.

Numărul de pacienţi care sunt diagnosticaţi cu infecţii cu virus gripal este în creştere în acest moment, dacă la aceştia se asociază şi pacienţii diagnosticaţi cu infecţia Sars-Cov 2 sau virus sinciţial respirator, la Institutul Marius Nasta, prin profilul pe care îl are spitalul, avem pacienţi cu afecţiuni respiratorii cronice în marea lor majoritate”, a explicat Mahler, conform news.ro.

Când trebuie să ne prezentăm la medic?

Beatrice Mahler - Foto: Inquam Photos
Beatrice Mahler - Foto: Inquam Photos

„Situaţia este gestionabilă şi este extrem de important să menţionăm că simptomul care trebuie să trimită pacientul către camera de gardă, dacă vorbim de o suspiciune de patologie pulmonată cronică, este tusea, o tuse care nu trece într-o săptămână, în două săptămâni maxim trebuie să fie evaluată de un medic pneumolog, iar dacă vorbim de infecţie respiratorie acută, o febră care nu cedează la tratament, o tuse intensă, o durere de cap intensă, lipsa poftei de mâncare, simptomele acestea impun evaluare”, explică managerul Institutului ”Marius Nasta”. 

Spital specializat pentru tuberculoză, prin PNRR

Beatrice Mahler a menţionat că şi numărul pacienţilor diagnosticaţi cu tuberculoză este în creştere.

„E o perioadă presantă din mai multe puncte de vedere pentru că, pe lângă aceste infecţii respiratorii care sunt oarecum specifice sezonului, continuă să fie o prioritate inclusiv pacientul cu cancer pulmonar şi pacientul cu tuberculoză.

Aici deşi lucrurile sunt oarecum împărţite în acest moment şi România a făcut paşi extrem de importanţi în asistenţa pacientului cu tuberculoză în ambulator, cel puţin în lunile de iarnă, când temperaturile scad, numărul de pacienţi care necesită terapie şi tratament sau care sunt diagnosticaţi cu tuberculoză şi au nevoie de internare este în creştere”, a mai arătat medicul.

Beatrice Mahler s-a mai referit şi la faptul că pavilionul Zerlendi va fi renovat prin PNRR pentru a veni în sprijinul acestor pacienți.

„Se va crea un centru specializat în diagnosticul tuberculozei, care să aibă nu doar circuite adecvate, ci şi un control al infecţiei extrem de bine prevăzut. Dacă vorbim de tuberculoză şi de acest centru, România a demonstrat prin avizarea acestui proiect faptul că boala respiratorie este o prioritate pentru sistemul de sănătate, recomandare care a venit şi din partea OMS.

În ultimii cinci ani România face paşi de la an la an în reorganizarea sistemului de asistenţă a pacientului cu tuberculoză, lucru care este evident, iar acest spital face parte dintr-un proiect amplu care are mult mai multe domenii de dezvoltare şi de reformare. Spitalul îşi propune nu doar să aibă cea mai bună asistenţă, ci şi cea mai bună modalitate de diagnostic”, a arătat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net