Nutriționistul Mihaele Bilic spune care este produsul care te îngrașă rapid: „Nu o să topească grăsimea"

Dacă urmezi o dietă pentru că vrei să scapi de kilogramele în plus, atunci este important să știi că trebuie să renunți și la alcool. Are multe calorii, fiind pe locul doi după grăsimi ca aport energetic. Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea", a explicat nutriționistul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic spune că alcoolul favorizează îngrășarea Foto: Instagram
Mihaela Bilic spune că alcoolul favorizează îngrășarea Foto: Instagram

Mihaela Bilic: „Alcoolul este o substanță toxică pentru orice celulă vie"

„Ajută sau nu alcoolul la digestie? Când vine vorba de alcool, puține pot să spun din propria experiență. Iar teoria din cărție de nutriție nu știu cât de mult se adeverește în practică. Dacă e să o luăm după teorie, alcoolul este o substanță toxică pentru orice celulă vie, de la neuron la hepatocit. Tot știința spune că singurul organ capabil să metabolizeze alcoolul și să-l elimine din organism este ficatul.

Enzima responsabilă de astă se numește alcool- dehidrogenază, iar capacitatea de secreție e determinată genetic, nu se dobândește și nu se ameliorează prin antrenament, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică", a declarat nutriționistul Mihaela Bilic, scrie doctorulzilei.ro.

Nutriționistul: Doar vinul roșu poate avea un efect protector cardio-vascular

Vinul roșu (și doar el) poate avea efect protector cardio-vascular, dar numai atunci când consumul este regulat și moderat (1-2 pahare/zi); asta nu înseamnă că de mâine trebuie să ne apucăm cu toții de băut, ci doar că dintre toate relele, e răul cel mai mic. Totodată, digestivele cu gust amar ajută digestia mai ales datorită amărelii, nu alcoolului (stimulează secreția de bilă), adică și cafeaua poate să facă asta. Vinul spumant, șampania și prosecco au cel mai bun raport între aportul caloric și efectul anxiolitic (de înlăturare a stresului și încordării); cu doar 80 cal și bulele din dotare, un pahar de șampanie asigură stare de bine (mai ales la femei)", a punctat nutriționistul. 

Mihaela Bilic: „Niciodată alcoolul nu o să topească grăsimea"

În rest, nu știu să explic dacă și cum o tărie la începutul mesei deschide apetitul. Cert este că alcoolul în general, de la al 2-lea pahar în sus, face poftă de mâncare. Iar obiceiul de a avea pe masă tot felul de ronțăieli sărate te stimulează să bei și mai mult: sarea cere apă și pe măsură ce mănânci, ai tot bea.

Cât despre siluetă și metabolism, nu am vești bune: alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea – nici din farfurie, nici de pe șolduri!", a explicat Mihaela Bilic.

Efectele consumului de alcool asupra comportamentului 

Alcoolul suprimă activitatea în cortexul prefrontal, ducând la comportament impulsiv - este ca și cum ai scoate frâna de mână de la mașină în timp ce ești pe o pantă. Asta nu înseamnă că mașina va începe să meargă imediat, dar cu timpul, înclinarea va duce la mișcarea mașinii. Pe lângă asta, alcoolul afecteză somnul, nivelul de cortizol, deci de stres în următoarele zile după consum şi omoară microbiomul. E bine să limitezi la maximum consumul de alcool.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net