O companie americană vrea să facă transplant de cap la oameni!

Compania americană BrainBridge, specializată în neuroștiințe și inginerie biomedicală, a anunțat că lucrează la primul său sistem de transplant de cap. Construit folosind inteligența artificială, acesta ar putea oferi o nouă șansă la o viață normală pacienților cu boli care nu pot fi vindecate, cum ar fi paralizia, Alzheimer, Parkinson sau chiar cancerul în stadiul patru.

Animație a unui transplant de cap la oameni, făcută de compania BrainBridge
Capul pacientului va fi pus pe corpul unei persoane aflate în moarte cerebrală (Foto: BrainBridge)

Echipa de cercetători care a inițiat ideea intenționează să transfere capul unui pacient bolnav pe corpul unei persoane care este în moarte cerebrală, dar al cărei organism funcționează fără probleme.

Vor fi folosiți roboți chirurgicali

Compania a spus că vrea să efectueze proceduri complete de transplant de față și cap folosind robotică avansată și inteligență artificială. Ideea pare a fi inspirată din filmele Science Fiction, dar BrainBridge promite că se apropie tot mai mult de realitate.

Hashem Al-Ghaili, omul de știință din spatele acestui proiect, a afirmat că experți din mai multe domenii conexe au evaluat cercetarea făcută de compania sa. „Scopul tehnologiei noastre este de a depăși limitele a ceea ce este posibil în știința medicală și de a oferi soluții inovatoare pentru cei care se luptă cu condiții care le pun viețile în pericol. Tehnologia noastră promite să deschidă uși către tratamente de salvare a vieților, care erau de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă”, a spus Al-Ghaili, citat de New York Post.

BrainBridge dorește să utilizeze roboți chirurgicali și inteligența artificială pentru a reconstrui caracteristicile faciale ale pacienților. „Procesul folosește sisteme robotice avansate de mare viteză pentru a preveni degradarea celulelor creierului și pentru a asigura compatibilitatea perfectă”, a explicat BrainBridge într-un comunicat. „Întreaga procedură este ghidată de imagini în timp real la nivel molecular și de algoritmi AI pentru a facilita reconectarea precisă a măduvei spinării, nervilor și vaselor de sânge.” BrainBridge susține că primul transplant de cap va fi efectuat în termen de opt ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
vacanta copii shutterstock 1023205405 png
jandarmi ploiesti jpg
fractura femur ok jpg
fructe pexels jpg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 1/1977)
masina politie italia jpeg
Bauturi jpg
document secret istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net