O fabrică românească ce face un produs iubit de români a intrat în insolvență. Despre cine este vorba

Ultima actualizare:

Unica fabrică de ciocolată de la noi din țară, Galactic din Baia Mare, a intrat, joi, 30 martie, în insolvență. Compania avea mari probleme financiare, iar reorganizarea ei ar fi cea mai bună soluție, sunt de părere specialiștii. Fabrica este producătoare de dulciuri de mai bine de 25 de ani, având în prezent aproximativ 300 de rețete proprii.

Supermarket, hipermarket, cumparaturi, casier, shopping, FOTO Shutterstock

Galactic, fabrica de ciocolată, intrare în insolvență

,,Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri, noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară, care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități", a declarat Liviu Fagi, administrator fabrica de ciocolată.

Joi, 30 martie, s-a aprobat în instanţă faptul că singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, intră în insolvenţă. Eurosmart SPRL este specialistul desemnat să gestioneze redresarea societăţii.

Galactic a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă cu scopul declarat de a depăşi impasul din prezent. 

Galactic se confrunta cu dificultăți financiare

,,Pentru compania Food Land Galactic şi pentru brandul Galactic, reorganizarea judiciară este cea mai bună opţiune, societatea având posibilitatea de a depăşi impasul în care se află şi de a beneficia de protecţia şi avantajele oferite de procedura insolvenţei. Astfel, societatea va putea duce mai departe povestea brandului românesc creat cu pasiune şi consolidat în toţi anii de funcţionare" au explicat specialiștii. 

Galactic produce de 25 de ani dulciuri în România

Fabrica aflată sub conducerea ciocolatierului Liviu Fagi este producătoare de dulciuri de mai bine de 25 de ani. 

Sunt fabricate produse dulci, atât sub brandul propriu, Galactic, cât și sub umbrela altor branduri, pentru principalele supermarketuri și hipermarketuri de pe piața din România.

Food Land Galactic a fabricat produse bazate pe rețete cumpărate, dar și produse bazate exclusiv pe rețete originale, proprii, protejate de companie prin înregistrarea la OSIM.

Galactic este singura fabrică de ciocolată cu acționariat românesc. În țară se mai regăsește o singură fabrică de ciocolată, Kandia Dulce de la Brașov. Aceasta din urmă a fost achiziționată în 2013 de către Grupul Julius Meinl Group și controlată prin grupul KEX Confectionary, scrie 2M News.

La un moment dat, firma avea în portofoliu peste 80 de sortimente (printre care Galactic – distinsă cu medalia „Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net