Specialitate: cafea cu cocaină la fabrica Nespresso. Cum a reacționat compania

Ultima actualizare:

Într-o fabrică de cafea a renumitului producător Nespresso (parte a grupului Nestle) muncitorii au găsit, în sacii unde se așteptau să fie boabe de cafea, sute de pachete pline ochi cu cocaină. 

Cafea jpg

Comanzi cafea, primești cocaină

Muncitorii au descoperit substanța albă în timp ce descărcau sacii cu boabe de cafea, parte a unui transport abia sosit din Brazilia. Ei și-au alertat imediat superiorii, care au decis să contacteze de urgență poliția Elvețiană. 

Ajunși la fabrica Nespresso a Nestle, situată în Romont (vestul Elveţiei), polițiștii au analizat pudra „misterioasă” și au ajuns la concluzia că e vorba de cocaină de înaltă puritate (peste 80%).

Citește și: Super-captură a poliţiştilor Antidrog, pe Litoral, în zona unui festival!

Din cinci containere destinate companiei producătoare de cafea, polițiștii au confiscat peste 500 de kilograme de cocaină, cu o valoare estimată la peste 50 de milioane de franci elveţieni (50,65 milioane de dolari). 

„Este cu siguranță o captură importantă pentru cantonul Fribourg, am putea spune că este o captură extraordinară”, a declarat Marc Andrey, șeful securității din regiunea elvețiană

Reacția companiei

Într-un comunicat remis presei, reprezentanții Nespresso au anunțat că ”Substanţa în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producţie folosite pentru a face produsele noastre”. 

Citește și: Connect-R, dependent de droguri: ”Mă dureau organele din mine!”

Compania a continuat arătând că, întrucât poliția investighează deja acest caz, nu pot fi furnizate mai multe informații despre subiect. Însă reprezentanții Nespresso au dorit să îi asigure pe consumatori că pot cumpăra în siguranță produsele companiei:

„Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure pentru a fi consumate", a spus producătorul de capsule de cafea.

Cocaina urma să ajungă în cluburi

În urma anchetei, poliția urmează să stabilească cum s-a produs încurcătura prin care, în transportul de boabe de cafea pe care le comandaseră din Brazilia, firma Nespresso a primit sute de kilograme de droguri.

Polițiștii elvețieni mai afirmă că, cel mai probabil, cocaina era destinată pieței din Europa. Astfel, ipoteza este că, pe parcursul transportului, containerele cu boabe de cafea au fost încurcate cu cele în care traficanții de droguri și-au ascuns marfa pentru a o introduce în Europa, drogurile ajungând astfel la fabrica deținută de gigantul Nestle. 

Crește numărul consumatorilor de droguri

Discuția cu privire la sacii cu cocaină confiscați în Elveția a readus în atenție semnalele de alarmă trase în Raportul European cu privire la Droguri. Datele publicate în anul 2021 arată o tendință ascendentă a consumului de stupefiante. 

„Capturile record de cocaină semnalează un potențial îngrijorător de efecte nocive mai grave asupra sănătății”, se arată în raport. 

Citește și: Adrian Mutu, despre "scandalul cocaina": “Șase luni am fost în iad! M-au luat prin surprindere și faima, și banii”

„Cocaina rămâne al doilea drog ilegal ca frecvență a consumului în Europa, iar cererea din partea consumatorilor îl face profitabil pentru infractorii care fac comerț cu droguri. Recordul de 213 tone din acest drog, capturate în 2019, indică o ofertă în creștere în Uniunea Europeană. Puritatea cocainei a crescut în ultimul deceniu, iar umărul persoanelor admise la tratament pentru prima dată a crescut în ultimii 5 ani. Acești indicatori, precum și alții, indică un risc de creștere a problemelor legate de cocaină”, scrie în raportul european publicat pe site-ul Agenției Naționale Antidrog.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net