O fabrică cunoscută de bere din România dispare de pe piață. A funcționat timp de 44 de ani

Ultima actualizare:

O fabrică cunoscută de bere, înființată din anul 1978, va opri producția, din martie 2023. Fabrica din Galați funcționa de 44 de ani. Compania se va ocupa, însă în continuare de distribuție, scrie adevărul.ro.

Fabrica de bere din Galați a exportat produse pe mai multe continente Foto: Pixabay.com
Fabrica de bere din Galați a exportat produse pe mai multe continente Foto: Pixabay.com

Compania renunță la producția de bere și anunță că vrea să devină un fel de intermediar pe piața de profil. Cel mai probabil, angajații din departamentul Producție vor rămâne fără obiectul muncii.

De asemenea, potrivit unui anunț al companiei de marți, 1 martie, acționarul majoritar, Bockhold NV Belgia, a făcut o ofertă publică de cumpărare a 301.526 de acțiuni Martens reprezentând 2,28% din capitalul social al companiei. În condițiile în care Bockhold NV Belgia are deja 97,71% dintre acțiuni, nu este exclusă o delistare a companiei de la Bursa de Valori.

Vânzări cu 40% mai mici

Potrivit ultimei raportări financiare, în primul semestru al anului trecut compania a înregistrat afaceri de 8,2 milioane de lei, față de 10,8 milioane de lei în perioada similară a lui 2021 (minus 24,6%) și pierderi de 2,3 milioane de lei, în scădere față de 2021 când minusul net a fost de 3,7 milioane de lei.

Compania a avut venituri din exploatare de 8,6 milioane de lei, cu 24,2% mai mici față de anul trecut și cheltuieli cu 2,1 milioane de lei mai mari decât veniturile.

Practic, activitatea de expoatare s-a încheiat în S1 2022 cu pierderi de 2,1 milioane de lei, cu 5% mai mici față de pierderile din S1 2021. Vânzările de bere producție proprie au adus Martens aproximativ 6,9 milioane de lei, cu 38,7% mai puțin decât în urmă cu un an, scăderea fiind pusă de reprezentanții companiei pe seama concurenței în domeniu.

Ce se știe despre fabrica de bere din Galați

Fabrica de bere din Galați a fost fondată în anul 1978. Printre brandurile pe care le produce și le comercializează inclusiv în marile lanțuri de retail se numără MaDonna, Postăvaru, Driver.

În plus, Martens este unul dintre cei mai mari furnizori de marcă privata pentru retaileri, peste 50% din producția fabricii reprezentând branduri pentru rețelele internațioanle de magazine. Compania făcea și export.

Dispare fabrica din Galați 

„Au trecut de atunci peste 250 de ani, iar tradiția a fost transmisă de-a lungul a opt generații. În tot acest timp, valorile lor au rămas neschimbate: au transformat artă fermentării unor ingrediente simple și naturale în artă de a da prilej oamenilor de a împărți un moment de bucurie împreună. În prezent suntem alături de consumatori împreună cu partenerii noștri din retail, cu care am dezvoltat produse competitive și corecte la un preț accesibil. În același timp, suntem datori să împărtășim o parte din moștenirea belgiană în arta fabricării berii. Pentru a îndeplini acest deziderat, am dezvoltat si o categorie de beri speciale”, arătau cei de la Martens pe Facebook.

Citește continuarea articolului pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net