Surpriză pentru români! Consumul moderat de bere poate reduce riscul de demență

Este un fapt bine cunoscut că, în general, consumul de alcool favorizează apariția unor afecțiuni cardiace și favorizează creșterea tensiunii arteriale, dar pare-se că veștile bune sosesc în plin sezon estival, când berea e la mare căutare în rândul românilor.

beer 3444480 1280 jpg

Experții în domeniul medical sugerează că berea, consumată în cantități moderate, poate să aducă anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de demență și a încetinirii activității cerebrale. Laboratorul Medical din Londra a relevat un studiu potrivit căruia consumul de bere nu dăunează grav sănătății, ba chiar din contră.

Bineînțeles, consumată în cantități rezonabile, berea poate să influențeze în sens pozitiv starea de sănătate, se arată în studiul realizat pe parcursul ultimului deceniu.

Citește și: Cum să îți faci bere acasă. O poți transforma într-o licoare medicinală

Berea, alimentul care-ți ajută sănătatea! Cine ar fi crezut?

„Consumul moderat de bere poate să influențeze în mod activ sănătatea unui individ. Scopul cercetării noastre realizate în Statele Unite ale Americii, Italia și Regatul Unit demonstrează că, în cantități moderate, berea îmbunătățește densitatea osoasă și are beneficii cardiovasculoare și imunologice”, transmite Quinton Fivelman, șeful diviziei științifice ale laboratorului londonez.

Specialistul adaugă că alimentul preferat de români are proprietăți antioxidante și anti-inflamatoare. Studiul, publicat în jurnalul de Nutriție, Metabolism și Boli Cardiovasculare, relevă date concrete despre beneficiul consumului de bere.

Nu rata:  Burta de bere – mit sau realitate? Ce spune specialistul

„Riscul de deces scade în cazul consumatorilor”

„Poate cel mai interesant, alcoolul, consumat de către adulți sănătoși, dar și de persoane care suferă de afecțiuni cardiovasculare, în cantități responsabile, protejează împotriva mortalității totale. Cu alte cuvinte, riscul de deces, din toate cauzele, scade în cazul consumatorilor de alcool (inclusiv de bere), în comparație cu persoanele care nu consumă deloc astfel de băutură sau a celor care depășesc cantitățile recomandate.

Studiile arată că vinul și berea conferă protecție cardiovasculară mai maredecât băuturile spirtoase”, au mai transmis specialiștii, în cadrul unui comunicat de presă.

3.000 de nemți cu vârste mai mari de 75 de ani au fost supuși studiului, precum și 8.000 de neerlandezi cu vârste de peste 55 de ani. Într-un studiu din Rotterdam se arată că riscul de demență crește în cazul prsoanelor car consumă prea mult alcool sau care nu consumă deloc și scade în cazul celor care consumă 2-3 pahare pe zi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net