O familie de români a transformat o ruină într-o căsuță primitoare. „Ce frumos și ce inspirație oferiți oamenilor”
Majoritatea românilor au început să renunțe la viața de oraș pentru cea din mediul rural. Mulți se mută în zone departe de agitația marilor orașe, își construiesc o căsuță de vacanță în care să se retragă în weekend, sau transformă veritabile ruine sau grajduri în căsuțe de vis. Este și cazul și unei familii care au reușit să își ridice singuri o căsuță primitoare.
O româncă a publicat pe grupul de Facebook „Izolați în Natură | Idei, Sfaturi, Remedii pentru Viața Liberă” imagini cu reușita familiei ei. Împreună, au reușit să transforme o ruină într-o căsuță primitoare, în zona Transalpina, în județul Alba.
„Bună seara, oameni cu această pasiune frumoasă pentru viață și natură! Vă arăt și eu proiectul nostru născut sub lozinca: fă rai din ce ai! Cam așa arată acum căsuța renăscută din ruina pe care inițial ne gândeam să o dărâmăm”, a scris ea pe Facebook, în grupul „Izolați în Natură | Idei, Sfaturi, Remedii pentru Viața Liberă”.
Postarea sa a devenit în scurt timp virală, iar mesajele din partea internauților nu au întârziat să apară. Cei mai mulți au felicitat-o, însă au existat și guri care au venit cu câte o observație.
„Felicitări, de apreciat ...”
„„Ce frumos și ce inspiratie oferiți oamenilor. Felicitări”, „Presupun că e între Sugag și Sebeș. Dar mare curaj ați avut să reconstruiți acea șură”, „Mai trebuie izolat puțin acoperișul. Vata de sticlă și vata bazaltică sunt toxice. Izolați cu lână de oaie. Izolează mai bine, nu arde, este naturală și frecvența energetică e 5.000. Un om are frecvența 100”, „Felicitări, de apreciat... Alții ar dărâma case doar pentru că uşile nu se mai închid cum trebuie”, sunt doar câteva dintre comentarii.
Și nu sunt singurii care au simțit chemarea naturii. Recent, un cuplu de tineri români, Bianca și Sebastian, care au 23 ani, s-au mutat în satul Vlădeni din județul Iași și au transformat o căsuță din chirpici din 1953 într-o casă superbă de locuit, ocupându-se singuri de renovare. Cei doi și-au văzut visul împlinit și se bucură acum de liniștea de la sat, cât și de aerul curat. Ei au publicat toată experiență pe canalul de YouTube, acolo unde au fost admirați de nenumărați internauți.