Singura casă din România care are propria cascadă naturală în curte. Unde se află „căsuța albastră”, vizitată anual de mii de turişti
Știai că există un loc unic în România unde se află o căsuţă ce atrage anual mii de turişti? Ei bine, numită „căsuța albastră”, în apropiere de Mănăstirea „Corbii de Piatră”, situată în satul Jgheaburi, din comuna argeşeană Corbi, este singura casă din țară care are propria cascadă în curte. Mai mult decât atât, se spune că ar fi chiar singura locuință de pe Pământ cu o cascadă naturală în grădină!
La doar 156 de kilometri de Bucureşti, în satul Jgheaburi, din comuna argeşeană Corbi, se află o căsuţă care are propria cascadă naturală în curte, cât și o formaţiune despre care legenda spune că este un os de uriaş pietrificat, aflat în peretele de calcar din spatele ei. „Căsuța albastră” atrage anul mii de turiști și se spune că ar fi singura locuință de pe Pământ cu o cascadă naturală în grădină.
Maria Vlădescu a trăit toată viața în această casă specială din România, de aceea, casa se mai numește și „goposdăria Mamei Uța”. Cei care au grijă în prezent de acest loc minunat sunt nepoata femeii și soțul ei, Mihaela și Nicolae Sescioreanu, care își doresc să mențină totul exact așa cum este, deși au primit oferte de a vinde, fiind foarte ataşaţi de aceste locuri desprinse parcă din Paradis.
Căsuța albastră a fost ridicată în anul 1868
Căsuţa Albastră a fost ridicată în 1868 de către un unchi al bunicii soţiei sale, pe care îl chema Ioan Jghebeanu. „Mama Uţa”, bunica Mihaelei Sescioreanu, s-a stins din viaţă la 87 de ani, pe 7 ianuarie 2014, relatează Adevărul.ro. Pentru cei care doresc să viziteze acest loc de poveste, vizita este gratuită. Totodată, există și un perete de calcar imens în spatele casei, acolo unde se spune că ar fi un os de uriaș. În plus, legendele spun în această zonă ar fi trăit uriași cu mult timp în urmă.
„Acea formă din piatră pe peretele de calcar din spatele casei despre care se spune că ar putea fi un os de uriaş a fost descoperit acum 44 de ani de un profesor din zonă, pe numele său Ioan Andreescu.
Îi plăcea liniştea în grădină, venea des acolo să citească şi a analizat pietrele. Seamănă cu un os de uriaş, au fost specialişti care au luat probe şi au spus că nu a fost om. Sunt multe ipoteze, inclusiv că aici ar fi fost uriaşi de şase-şapte metri înainte de Potop”, a susținut Nicolae Sescioreanu.