O familie din Timișoara trăiește cu teroare din cauza vecinilor: „Coșmarul durează de 20 de ani”

O familie din Timișoara trăiește un coșmar de două decenii din cauza vecinilor lor. Imagini șocante, surprinse de o cameră de supraveghere, arată cum mai mulți cetățeni de etnie romă terorizează familia Dragoș. Primarul Dominic Fritz a publicat aceste imagini și a făcut un apel urgent către instituțiile statului pentru a stopa acest fenomen.

O familie din Timișoara terorizată de vecini. Foto: captură video.
O familie din Timișoara terorizată de vecini. Foto: captură video.

Coșmarul durează de 20 de ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună. De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei <stopabuz>, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic. Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Terorizați de vecini

Potrivit edilului, vecinii terorizanți au folosit topoare și un pistol pentru a amenința familia, au dat muzica tare nopți întregi și au instigat copiii să arunce cu mingi în fiica însărcinată a familiei Dragoș.

Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou. Și totuși sunt hotărâți să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenței la care sunt supuși de două decenii”, a adăugat primarul Fritz.

Apel la instituțiile statului

Dominic Fritz a făcut un apel către toate instituțiile statului, inclusiv Poliția Națională, DIICOT, ANAF, Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, Inspectoratul în Construcții și Protecția Copilului, pentru a utiliza fiecare pârghie de care dispun în vederea stopării acestui fenomen.

Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituțiile primăriei aici. Alte generații de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. Apelez și la toată comunitatea timișoreană. Să fim uniți și să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni și funcționari”, a încheiat edilul Timișoarei, citat de Adevărul.

Primarul a subliniat necesitatea solidarității comunității timișorene pentru a pune capăt acestei terori și pentru a sprijini familia Dragoș. Este imperativ ca toți cetățenii să se unească împotriva complicității și a terorii, pentru a construi un mediu sigur și protejat pentru toți locuitorii orașului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
418945128 798805582289479 2688415075861798511 n jpg
robert wun profimedia (3) jpg
bacalaureat jpg
casa incendiu shutterstock jpg
mici jpg
cod galben ANM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net