O femeie a cumpărat trei case cu doar trei euro, în Italia! Cum arată locuințele

Rubia Daniels (49 de ani) și-a îndeplinit visul de a se muta în Italia! Americanca a cumpărat trei case în regiunea Sicilia, la un preț de chilipir și are planuri mari de viitor cu acestea.

În orașul Mussomeli se vând case la 1 euro (Foto: Wikipedia.org)
În orașul Mussomeli se vând case la 1 euro (Foto: Wikipedia.org)

Casele au nevoie de renovare

Rubia Daniels (Foto: FACEBOOK)
Rubia Daniels (Foto: FACEBOOK)

Casele de doar 1 euro din Italia tentează numeroși oameni, mai ales străini. În general, guvernul scoate la vânzare vile dărăpănate, aflate în zone pitoriești și slab populate, în ideea de a fi renovate și de a crește interesul turistic și economia locală. Pentru Rubia Daniels, oferta a fost cât se poate de perfectă. În 2019, femeia, originară din California, a achiziționat trei astfel de case, în orașul Mussomeli, pe care a dat în total, cu tot cu taxe, doar 3 euro. Femeia spune că nu regretă nici o clipă decizia pe care a luat-o, deși restaurarea caselor o va duce la zeci de mii de euro. A fost fermecată de istoria bogată a orașului și a locuitorilor săi și i-a plăcut și ideea de a restaura o casă abandonată.

Rubia Daniels: „Oamenii sunt foarte prietenoși”

Una din casele cumpărate de femei (Foto: INSTAGRAM)
Una din casele cumpărate de femei (Foto: INSTAGRAM)

„M-am documentat și în doar trei zile mi-am rezervat și biletul de avion. Am găsit aici oameni extrem de prietenoși. Toată lumea voia să bea o cafea cu mine, iar agenții imobiliari m-au întâmpinat ca pe o soră întoarsă acasă”, a explicat Rubia, potrivit publicației americane Insider. Mussomeli este un oraș de aproximativ 10.000 de locuitori în apropiere de centrul Siciliei, o insulă aflată chiar lângă Italia continentală.

Acum, Daniels vrea să transforme casele cumpărate, întrucât sunt vechi și au nevoie de o renovare serioasă: „Pe cea la care lucrez în prezent o voi transforma în galerie de artă. Una va fi casa în care voi locui, iar cea de-a treia va fi un centru de îngrijire, wellnes și spa, pentru întreaga comunitate. Trebuie să încetăm să mai construim şi să ne axăm pe a restauara lucrurile care există deja”, a mai spus Rubia Daniels.

Mussomeli este doar o zonă din Italia care oferă proprietăți la prețuri nemaiauzite pentru a combate scăderea populației - care este o tendință anterioară chiar și pandemiei de coronavirus.

În mod similar, orașul Laurenzana din sudul Italiei și-a oferit în 2021 propriile case abandonate pentru aproximativ un euro fiecare, dar restaurările costau până la 80.000 de euro. Mai recent, orașul Presicce a oferit până la 30.000 de euro rezidenților interesați să cumpere case nerevendicate. Eforturi similare au avut loc și în Grecia și Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net