O insulă cât un teren de fotbal! Unde se află cea mai dens populată așezare din lume

Deși este de mărimea unui teren de fotbal, această mică insulă se spune că ar fi cea mai dens populată așezare din lume. Aproximativ 150 de oameni locuiesc permanent pe insulă, dar numărul de vizitatori este foarte mare, fiind atrași de numărul mare de baruri și bordeluri. Unele voci spun că aici s-ar afla în jur de 500 de persoane. Este vorba despre insula Migingo.

Insula Migingo, cea mai dens populată așezare din lume / Foto: Captură video
Insula Migingo, cea mai dens populată așezare din lume / Foto: Captură video

Insula Migingo măsoară 2000 de metri pătrați și este înconjurată de apele lacului Victoria, Africa, care este cel mai mare lac tropical de pe Pământ. Deși pare greu de crezut, pe acest mic petic de pământ locuiesc 150 de persoane în colibe improvizate din lemn și tablă. Interesant este faptul că, deși condițiile de viață sunt sărăcăciosase și locul este extrem de mic, se spune că ar fi cea mai populată insulă din lume.

Datorită faptului că locuițele sunt acoperite cu tablă, văzută de sus, Migingo seamănă cu o țestoasă cu carapacea din fier. Are mai multe baruri, un salon de înfrumusețare, o biserică, un bordel și chiar o piață. Cei mai mulți dintre locuitorii insulei sunt pescari și comercianți de pește, insula fiind principala sursă de pește pentru Kenya, potrivit Digi24.ro.

Insula Migingo nu a existat până la începutul anilor 1990

Apele adânci în care pescuiesc pescarii se află mai mult în partea ugandeză, iar apele puțin adânci în care se înmulțesc peștii se află mai mult în partea kenyană”, au explicat autoritățile din Kenya.

De fapt, Migingo nici măcar nu a existat până la începutul anilor 1990, când apele lacului Victoria au început să se retragă și au scos la iveală pentru prima dată această suprafață. Kenya și Uganda împart lacul Victoria, iar revendicările lor valide asupra acestui teritoriu au dus la izbucnirea, în 2009, a celui mai mic război din Africa. Deși lupta pentru insula Migingo poate părea banală, atât kenyenii, cât și ugandezii sunt conștienți de faptul că resursele înseamnă totul. Cea mai frecventă cauză de deces pe insulă este SIDA. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net