A cumpărat o insulă pustie ca să scape de oameni și a transformat-o total. Ce sumă fabuloasă de bani i s-a oferit ca s-o vândă

În anul 1962, un bărbat ajungea să îndeplinească un vis la care mulți sperăm. A hotărât să își achiziționeze o insulă pentru a scăpa de oameni și pentru a trăi aici singur până la adânci bătrâneți. A transformat-o într-un loc spectaculos, iar un șeic chiar i-a oferit o sumă fabuloasă pe ea.  

Omul care a cumpărat o insulă întreagă pentru a locui singur, departe de oameni / Foto: Pixabay
Omul care a cumpărat o insulă întreagă pentru a locui singur, departe de oameni / Foto: Pixabay

Originar din Marea Britanie, Brendon Grimshaw a făcut ceva la care mulți dintre noi doar visăm: a cumpărat o insulă tropicală. Avea puțin sub 40 de ani când a decis să renunțe la slujba sa de redactor de ziar, să scape de oameni și să investească 13 mii de dolari pentru a-și vedea visul realizat.

Nelocuită, plină de vegetație și cu legende ale comorilor piraților, Grimshaw s-a îndrăgostit de micuța insulă Moyenne, aflată la 4.5 km în largul coastei de nord a orașului Mahé. Bărbatul, împreună cu  ajutorul unui localnic, Rene Antoine Lafortune, care venea ocazional pe Moyenne, și-au propus să restaureze insula pentru a fi ceea ce fuseseră Seychelles înainte de turism și dezvoltare. Au creat poteci prin pădure, au curățat tufișurile și au început să planteze copaci și plante native.

„Nu vreau ca insula să devină un loc preferat de vacanță pentru cei bogați”

În 2007, amicul său a decedat, astfel că bărbatul s-a trezit din nou singur pe insulă, dar asta nu l-a împiedicat să facă demersuri pentru a atrage noi specii de animale și păsări în zonă. Fostul jurnalist, deși avea deja 81 de ani, a introdus în insula Moyenne peste o sută de broaște țestoase uriașe, în timp ce în alte părți erau declarate pe cale de dispariție. Astfel, locul cândva pustiu, are acum două treimi din fauna din Seychelles, potrivit Ocean Whales.

Cum Brendon a transformat insula într-un loc spectaculos, un șeic i-a oferit 50 de milioane de dolari pe ea. În urmă cu câțiva ani, Prințul Arabiei Saudite s-a îndrăgostit de insulă și s-a gândit să și-o cumpere doar pentru el, însă bătrânul a refuzat. „Nu vreau ca insula să devină un loc preferat de vacanță pentru cei bogați. Mai bine lăsați-l să fie un parc național de care se poate bucura toată lumea”, a spus el.

Insula lui a devenit parc național

În 2008, și acest vis i s-a îndeplinit. Insula Moyenne a fost declarată parc național. Brendon Grimshaw a murit în Victoria, Mahe, în iulie 2012. Povestea lui a impresionat o lume întreagă și a devenit o sursă de inspirație pentru un documentar, numit după cartea cu același nume, „A Grain of Sand”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net