FOTO Pantelleria, insula cu un lac în formă de inimă, unde s-ar ascunde Cherecheș, este preferata lui Giorgio Armani

Ultima actualizare:

Potrivit mai multor informații apărute în presă, primarul fugar Cătălin Cherecheș s-ar ascunde de pușcărie într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Insula Pantelleria se află în Italia, al sud de Sicilia și este situată foarte aproape de Tunsia. Este renumită pentru un lac în formă de inimă, a cărei apă are culoarea turcoaz, numit Oglinda lui Venus. Pantelleria este și locul în care își petrece vacanțele celebrul creator Georgio Armani.

image

„Nu am întâlnit niciun român”

Pentru că insula este renumită și pentru gastronomie a ajuns aici și

un blogger culinar român, îndrăgostit de călătorii, participant în trecut la Masterchef. Iată ce a povestit el despre locul de o frumusețe rară.

„Insula este aproape ovală, cu două părti clar definite, una spre Africa și una spre Italia. Cea spre Italia se pare că este fața mai bună a insulei, pentru că, atunci când se stârnesc vânturile, este mai protejată de caldura toridă ce vine din Africa. Este o insulă plină de vegetație și palmieri. (…)

Casele insulei se numesc dammuso și sunt modelul original al insulei: construite din piatra sub un acoperiș înalt. Senzația este un pic de grotă înaltă, dar râcoroasă. (…) Aaaaa….sa nu uit, nu am întâlnit nici un român, sunt doar italieni și câțiva străini rătăciți. Giorgio Armani deține o largă proprietate pe insulă și vine în fiecare an câte 3-4 săptămâni aici, la relaxare și deconectare. (…) Concluzia mea după aceste zile în Pantelleria? Sper ca la bătrânețe să am un adammos lângă mare cu câțiva palmieri, de unde să îmi scriu memoriile….tumultuoase”, scrie bloggerul culinar.

image

În septembrie 2021, insula a fost lovită de o tornadă, provocând decesul a două persoane. Anul trecut, în luna august, pe insulă a izbucnit un incendiu de vegetație, fiind necesară evacuarea mai multor persoane.

Primarul Cherecheș s-ar afla în Pantelleria

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare care a reușit să fugă din țară în ziua în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare/dare de mită ar avea rezidență atât în Italia și Austria.

El are rude apropiate în regiunea Milano, fiind vorba despre o verișoară primară care ar avea o avere considerabilă, notează Foaia Transilvană.

Potrivit sursei citate, primarul Cherecheș ar fi făcut la un moment dat demersuri pentru achiziționarea unei locuințe pe o insulă extrem de discretă.

Este vorba despre Insula Pantelleria, la 100 de kilometri sud de Sicilia, în mijlocul Mări Mediterane, foarte aproape de coasta Tunisiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net