Șeful Poliţiei de Frontieră, demis, după fuga primarului Cherecheş din ţară

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a fost eliberat din funcţie în urma fugarului primarului Cherecheş din ţară. Odată cu acesta, a fost schimbat şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Șeful Poliției de Frontieră a fost demis / foto: Inquam Photos
Șeful Poliției de Frontieră a fost demis / foto: Inquam Photos

De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua o verificare la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

MAI a declarat că au fost luate măsuri manageriale în urma unor evenimente recente la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi în cadrul unor structuri. Aceste măsuri vizează restabilirea unui nivel ridicat de eficienţă managerială şi profesională, precum și restabilirea încrederii cetăţenilor în lege şi autorităţi.

Ivașcu, înlocuit de Cornel Laurian Stoica 

Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie cu acordul său, fiind înlocuit, în mod interimar, de Inspectorul General Adjunct, Cornel Laurian Stoica.

MAI a mai decis retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct responsabil cu supravegherea frontierei, precum și retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct responsabil cu suportul administrativ-logistic.

Totodată, Ministerul a decis încetarea măsurii de asigurare a conducerii de către un ofiţer desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi numirea comisarului şef Constantin Ilea în funcţia de Inspector Şef.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş și va evalua managementul Direcţiei de Investigaţii Criminale până la data de 6 decembrie 2023. De asemenea, se va proceda la înlocuirea conducerii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj.

Mai mult, MAI anunţă înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş și numirea unui nou şef al serviciului.

Mai departe, MAI anunţă numirea generalului de brigadă Liviu Uzlău în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Poliţia Română va continua investigațiile pentru a clarifica circumstanțele părăsirii teritoriului naţional de către Cherecheş Cătălin și pentru a rezolva situația în conformitate cu legea, în colaborare cu unitățile de parchet competente.

Acordul pentru eliberarea din funcţie a chestorului Victor Ştefan Ivaşcu a fost acordat pentru a proteja imaginea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi pentru a asigura transparența controlului în desfășurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net