Cătălin Cherecheş, dat în urmărire generală! Primarul din Baia Mare a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Ultima actualizare:

În urma unei decizii a Curții de Apel Cluj, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a primit o condamnare definitivă la 5 ani de închisoare pentru acuzația de luare de mită.

Cătălin Cherecheș a primit 5 ani de închisoare / foto: captura video
Cătălin Cherecheș a primit 5 ani de închisoare / foto: captura video

Într-o actualizare ulterioară, polițiștii s-au deplasat la locuința lui Cătălin Cherecheș, însă nu l-au găsit acasă. 

Unul dintre agenți a trecut gardul în curtea primarului, însă acesta nu era prezent nici la sediul Primăriei. 

Interdicțiile referitoare la dreptul său de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice, precum și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, inclusiv funcția de primar, au fost prelungite de la 4 la 5 ani.

Sentința a fost emisă în urma unui apel făcut de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj împotriva unei sentințe anterioare pronunțate de Tribunalul Cluj în dosarul în care Cherecheş era acuzat de luare de mită.

Sechestrul pe bunurile lui Cătălin Cherecheș se menține

De asemenea, instanța a decis menținerea măsurilor asigurătorii, precum sechestrul asigurător asupra unor bunuri ce includeau un autoturism de lux și terenuri, instituit de DNA în dosarul în care primarul era acuzat de luare de mită de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare pentru a susține financiar clubul.

Pe lângă condamnarea sa, socrii primarului au fost implicați într-un caz separat, fiind arestați după ce soacra acestuia ar fi fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, acuzată că ar fi oferit o sumă mare de bani mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj pentru o sentință favorabilă în dosarul primarului.

Cherecheș Își menține nevinovăția

În noaptea de joi spre vineri, edilul a publicat un mesaj video de aproape 10 minute pe contul oficial de Facebook, în care a continuat să-și suțină nevinovăția în acuzațiile de luare de mită, ba chiar i-a acuzat pe judecători că au tergiversat inutil acest proces.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net