Probleme mari pentru Traian Băsescu! Ar putea pierde 500.000 de euro pentru că a turnat la Securitate

Traian Băsescu se confruntă cu o situație delicată în urma încheierii procesului în care George Pădure, fostul primar al Sectorului 1 și afacerist, îi solicită despăgubiri în valoare  de jumătate de milion de euro.

Traian Băsescu ar putea fi bun de plată / foto: Inquam Photos
Traian Băsescu ar putea fi bun de plată / foto: Inquam Photos

Fostul primar îl acuză pe Băsescu că l-ar fi denunțat la Securitate. Verdictul va fi pronunțat pe 29 noiembrie, instanța fiind încă în proces de deliberare.

George Pădure a abordat această situație într-un interviu în direct la Antena 3 CNN, și a vorbit despre momentul în care a fost implicat într-o informare către Securitate din partea lui Traian Băsescu.

„Traian Băsescu a mințit în mod constant pe tot parcursul vieții și a continuat să facă asta și în procesul nostru. Deși la începutul procesului a recunoscut că a scris despre mine, acest lucru nu implică că m-a agresat sau m-a umilit, la a doua instanță a negat că mă cunoaște sau că m-a întâlnit vreodată.

De asemenea, el a informat Securitatea română că eu aș fi spion belgian, colaborând cu serviciile de informații din Belgia. Această acțiune a fost urmată de percheziții neanunțate și nedeclarate în locuința mea. Ultima propunere făcută de Băsescu a fost ca eu să fiu inclus pe lista persoanelor indezirabile pentru România timp de 5 ani", a declarat George Pădure.4

Dosarul Securității al lui Pădure a fost deschis în 1987

Omul de afaceri spune că dosarul său de urmărire informativă ar fi fost deschis în anul 1987.

„Dosarul numărul 3139, de urmărire informativă “PĂUN” – după cum mi-a fost dat numele de obiectiv – a fost deschis odată cu sosirea la post a lui Traian Băsescu, respectiv 30.10.1987.

Până la sosirea d.lui Băsescu în Belgia, cu toate că mă aflam deja de 6 ani în Belgia, respectiv din 1981, nu am avut nicio problema și deodată, în 1987 am devenit «agent al serviciilor de informații belgiene».

Nota informativă depusă la dosar aduce o serie de clarificări încă din prima frază, care dovedește că pe lângă cele 286 de pagini ale dosarului meu de la CNSAS, există o serie de alte note informative predate prin bunăvoința lui Traian Băsescu, Securității, după cum însuși spune: «Reluând subiectul PĂDURE, care a mai făcut obiectul unor note informative în luna mai, relatez următoarele». A se observa că nu este menționată vreo «discuție» informativă privind subiectul Pădure sau vreo «convorbire telefonică informativă», ci «Note informative din luna mai»” se arată în înscrisurile depuse de omul de afaceri în instanță.

„Disprețul pârâtului este evident chiar și în zilele noastre, când mă numește «trădător», sau că ar vrea «să mă vadă în zeghe»”, mai scrie George Pădure, legându-se la o declarație a fostului președinte din anul 2000. 

George Pădure ieșea cu frică pe stradă să nu-i fure copiii

„Un adevărat stres era însă atunci când ieșeam cu copiii, pentru că mi-era teamă să nu mi-i răpească cineva”

În înscrisuri, omul de afaceri face referire și la cartea sa, „O viață cât zece”, în care povestește că a suferit foarte mult în perioada în care a stat în Belgia.

„Știam că începusem să fiu urmărit și ascultat la telefon și, la fel, bănuiam că și corespondența ce o trimiteam alor mei era deschisă și copiată. Cu toate astea, încercam să mă port cât se poate de firesc, fiind însă atent în permanență atât în oglinda retrovizoare, cât și în spatele meu dacă eram pe stradă. Un adevărat stres era însă atunci când ieșeam cu copiii, pentru că mi-era teamă să nu mi-i răpească cineva. Sufeream mult din aceste motive, stresul zilnic ducându-mă la un colesterol mult peste maximul admis, constatat după o criză pe care am avut-o pe atunci, lucru ce mi-a cauzat grave probleme cu inima anii următori”, scrie George Pădure în cartea sa, potrivit gandul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net