Ce pensie surprinzătoare are Ion Iliescu. Câți bani câștigă în comparație cu Traian Băsescu

Ultima actualizare:

Pensia fostului preşedinte Ion Iliescu este un subiect dezbătut mult, care stârneşte interes, dar şi controverse. Ion Iliescu a împlinit, anul acesta, 93 de ani. A fost primul preşedinte al României după căderea dictaturii comuniste şi înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu pe 22 decembrie 1989.

Ce pensie surprinzătoare are Ion Iliescu
Ce pensie surprinzătoare are Ion Iliescu

Ce pensie are Ion Iliescu

Experiența politică a lui Ion Iliescu include perioada în care a fost ministru în cadrul regimului comunist, apoi președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, după Revoluția din 1989, iar mai târziu președinte al României pentru două mandate. După această perioadă, fostul șef de stat a deținut funcția de senator și a devenit președinte de onoare al PSD, scrie realitatea.net.

În ceea ce privește banii care intră lunar în posesia sa, Ion Iliescu are un venit format din pensia de bază, la care se adaugă o indemnizație pentru funcția de șef al statului. Pensia sa lunară este de 3.916 lei. Dar acesta nu este singurul său venit. De asemenea, Ion Iliescu beneficiază de o indemnizație pentru poziția sa de șef de stat, în sumă de 5.331 de lei. Prin urmare, veniturile lunare ale lui Ion Iliescu depășesc 9.247 lei.

Ce regim alimentar respectă Ion Iliescu

Ion Iliescu
Ion Iliescu

Regimul alimentar adoptat de Ion Iliescu se bazează pe o alimentație asistată de principii biochimice. Această abordare reprezintă o variantă a regimului alimentar disociat, dezvoltată de nutriționistul Ion Popa Blaga, care în timp poate permite pacienților să reducă dependența de medicamente și să evite intervențiile chirurgicale.

Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Ion Blaga.

Ion Iliescu savurează mușchiuleț proaspăt de vită. O porție constă în 200 de grame de carne, două grame de boabe de piper verde, maxim 100 de mililitri de zeamă de vită, câteva linguri de ulei de măsline și pentru un gust distinct, se adaugă coniac.

Ce pensie are Traian Băsescu

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a fost președintele României între anii 2004 și 2014, ocupând una dintre cele mai importante funcții din viața sa. În urmă cu câțiva ani, fostul președinte a făcut o remarcă legată de sistemul pensiilor speciale din țară. El a subliniat cazul torționarului Ioan Ficior, care a primit o pensie de 5.500 de lei, în timp ce Băsescu, deși a ocupat numeroase poziții importante în stat, primea o pensie mult mai mică, de 2.980 de lei, scrie cancan.ro.

Fostul comandant al lagărului comunist Periprava, Ioan Ficior, a fost condamnat în martie 2017 la 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni împotriva umanității. El a introdus și condus un regim de detenție abuziv și inuman asupra deținuților politici între 1958 și 1963, ceea ce a dus la moartea a 103 deținuți. Ficior a decedat în septembrie 2018, la vârsta de 90 de ani.

„Am ieșit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost președinte. Cu asta am ieșit, vă aduc fluturașul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost președinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani președinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torționar, ieși cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

În prezent, Traian Băsescu va rămâne cu pensia pe care o încasează de la Casa Națională de Pensii. Potrivit declarației de avere, aceasta se ridică la 69.920 de lei pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net