Gafă incredibilă la „ridicarea” primarului Cătălin Cherecheş de acasă. Deși poarta era deschisă, un polițist a sărit gardul. VIDEO

Primarul Cătălin Cherecheş din Baia Mare a fost condamnat, vineri, la 5 ani de închisoare într-un caz de acuzații privind luarea de mită.

Unul din poliţişti a sărit gardul, deşi poarta era deschisă / foto: captura video
Unul din poliţişti a sărit gardul, deşi poarta era deschisă / foto: captura video

Atunci când polițiștii l-au căutat acasă și la serviciu, edilul a fost de negăsit așa că autoritățile l-au dat în urmărire generală.

În înregistrările video surprinse la domiciliul primarului Baia Mare se poate observa un moment cel puțin stângaci al polițiștilor care au mers acolo vineri.

Unul dintre agenți încearcă să deschidă poarta, dar fără succes, în timp ce un alt polițist sare gardul vilei. Un al treilea membru al echipei reușește să deschidă poarta, constatând că era descuiată.

Cherecheș a fost condamnat definitiv

Decizia Curții de Apel Cluj, care a respins apelul primarului Cătălin Cherecheș menținând sentința anterioară dată de Tribunalul Cluj din februarie 2022, a confirmat condamnarea acestuia la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Se modifică doar câteva aspecte ale pedepsei complementare, în special măsuri legate de interdicția exercitării unor drepturi specifice. Totodată, instanța a menținut și măsurile asigurătorii impuse anterior.

Este relevată în această decizie și menținerea sechestrului asigurător pentru diverse bunuri ale primarului, menținându-se confiscarea specială dispusă anterior.

Această hotărâre vine în urma unui proces cu multiple aspecte, inclusiv implicarea soacrei lui Cherecheș într-o încercare de mituire a unei judecătoare implicate în caz, cu scopul de a influența verdictul sau de a obține o sentință mai blândă pentru primar.

Decizia definitivă urmează a fi pusă în aplicare de către polițiștii din Maramureș într-un termen rapid, conform procedurilor legale.

A luat mită în formă continuată

Aceste acuzații grave au fost aduse împotriva lui Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare. A fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită în formă continuată, presupunându-se că ar fi primit o sumă considerabilă pentru a sprijini financiar CS Fotbal Club Municipal Baia Mare.

Ulterior, situația a devenit și mai complexă odată ce socrii săi au fost implicați, fiind arestați după ce soacra sa a fost prinsă în flagrant delict, acuzată că ar fi încercat să mituiască mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj cu o sumă importantă pentru a influența o posibilă sentință în dosarul primarului.

Aceste aspecte arată complexitatea situației în care Cherecheș și familia sa s-au aflat, aducând în discuție nu doar acuzațiile împotriva sa, ci și implicațiile și conexiunile din sfera familială într-un context judiciar deosebit de sensibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net