Soacra primarului Cherecheş a dat mita în cutia cu prăjituri: „E o pungă de cadou şi e o cutie cu cadou. Nu se vede nimic”

Claudia Gliga, soacra primarului Cătălin Cherecheş din Baia Mare, a fost interceptată în timp ce încerca să influenţeze o decizie judiciară în favoarea ginerelui său. Ea a mers la întâlnirea cu mama judecătoarei pe care voia să o „ungă” cu mita de 50.000 de euro într-o cutie de prăjituri, scrie adevarul.ro.

Cătălin Cherecheş şi Tabita Glica s-au căsătorit anul acesta, în septembrie
Cătălin Cherecheş şi Tabita Glica s-au căsătorit anul acesta, în septembrie

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, au fost arestaţi preventiv joi, 9 noiembrie, de Tribunalul Mureş, pentru 30 de zile. Aceştia au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia că ar fi încercat să mituiască o rudă a unui judecător pentru a obţine un verdict favorabil într-un caz de corupţie care îl implică pe primarul Cherecheş. Mai mult, Denisa Tabita Cherecheş, soţia primarului, este acum subiectul unei anchete penale pentru complicitate la dare de mită în acelaşi dosar în care părinţii săi au fost deja arestaţi preventiv, potrivit Ziarul de Cluj.

O sentinţă «mai blândă» pentru 50.000 €

Claudia Gliga a fost surprinsă în timp ce discuta cu mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, încercând să negocieze o soluţie “mai blândă” sau chiar achitarea primarului în dosarul de corupţie în care este judecat, oferind o mită de 50.000 - 100.000 de euro, sub pretextul achiziţionării unei firme.

Conform documentelor prezentate în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA - Serviciul teritorial Cluj a fost înregistrat un denunţ făcut de judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan.

Cele două au declarat că la sfârşitul lunii octombrie 2023, o femeie numită Claudia, care s-a prezentat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a oferit să cumpere afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, pentru ca fiica acesteia să ofere o soluţie “mai blândă” în dosarul în care primarul a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare pentru corupţie. Ulterior, Claudia Gliga s-a prezentat la sediul firmei deţinute de Rodica Farcaş Hîngan, oferindu-i acesteia o cutie cu un tort de peste 2 kg şi spunându-i că “nu îşi doreşte nimic, decât blândeţe”.

La sugestia procurorilor, pe data de 6 noiembrie, Rodica Farcaş Hîngan se întâlneşte cu Gliga în incinta unei cofetării deţinute de aceasta din urmă în municipiul Târgu Mureş, iar pe 8 noiembrie, soacra lui Cherecheş este prinsă în flagrant în timp ce îi înmâna mamei judecătoarei suma de 50.000 de euro şi o cutie cu produse de cofetărie (prăjituri asortate - circa 3 kg), într-un restaurant din incinta Iulius Mall din Cluj.

Discuţia din mall înregistrată de anchetatori

La ultima întâlnire de la restaurant, Claudia Gliga a venit cu soţul ei, Dorin Petru Gliga, ambii fiind reţinuţi de procurori şi apoi arestaţi preventiv. De asemenea, spun anchetatorii, ulterior discuţiei din 6 noiembrie, Claudia Gliga şi Dorin Petru Gliga s-au deplasat cu autoturismul la Baia Mare, cel mai probabil pentru a ridica suma de bani de la familia Cherecheş.

Creatoarea de modă,  alături de părinţii ei
Creatoarea de modă, alături de părinţii ei

La dosar, se află mai multe înregistrări de la întâlnirile dintre Claudia Gliga şi Rodica Farcaş Hîngan, citate de Agerpres. Iată discuţia din momentul înmânării banilor, băgaţi într-o cutie, în incinta unui restaurant din Complexul Comercial Iulius Mall:

Glica Claudia: Un cadou. Da. Da v-am făcut un platou de prăjituri. În portbagaj.

Farcaş-Hîngan Rodica: Păi trebuia să aduci şi să pui acolo.

Glica Claudia: În prăjituri? Da m-am gândit şi la varianta, da îi o pungă de cadou şi îi o cutie cu cadou. Nu se vede nimica.

Farcaş-Hîngan Rodica: Îhî. Nu?

Glica Claudia: Aşa cum am zis noi două. Da. Următoarea tranşă, în 27, când a fi, puneţi cifrele în faţă dumneavoastră. Acuma am pus noi cifra şi după aia puneţi dumneavoastră cifra.

Farcaş-Hîngan Rodica: Da ăştia de aicea sunt euro? Sau lei?

Glica Claudia: Da. 50

Farcaş-Hîngan Rodica: Deci euro, nu lei?

Glica Claudia: Nu... Doamne feri...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net